Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς: “Η απάτη του Πολυτεχνείου”

Στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς: “Η απάτη του Πολυτεχνείου”

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς ομιλία από τον Συναγωνιστή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, με θέμα: «Η απάτη του Πολυτεχνείου». Ο συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας πως αποτελεί ανάγκη να εξετάζονται ιστορικά γεγονότα με ουδέτερη οπτική και δίχως συναισθηματισμούς, ώστε να αποφεύγονται γενικεύσεις και ακρίβειες.

Αρχικά, διασαφήνισε πως ουδεμία σχέση είχαν τα γεγονότα του πολύκροτου «Πολυτεχνείου» με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, καθώς αυτή συνέβη 9 μήνες μετά. Έπειτα από την ανατροπή του Γεώργιου Παπαδόπουλου από τον Ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη και μόνο μετά την αδυναμία του τελευταίου να διαχειριστεί την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κατέρρευσε το καθεστώς. Μάλιστα, ο συναγωνιστής διέκρινε τον άκαιρο, προβοκατόρικο και σκιώδη χαρακτήρα του «Πολυτεχνείου», μιας και έγινε σε μια περίοδο που το Καθεστώς της 21ης Απριλίου επέβλεπε τη σταδιακή και υγιή πολιτικοποίηση της διακυβέρνησής του.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής προχώρησε στην απομυθοποίηση των γεγονότων του «Πολυτεχνείου», όπως οι εκατοντάδες θάνατοι φοιτητών που κάθε χρόνο μειώνονταν περιέργως. Τους ομαδικούς τάφους που όμως δεν είχαν πτώματα, αλλά και τη δακρύβρεχτη υπόθεση της «αγνοούμενης» Ηλένιας που διακωμώδησε ανεπανόρθωτα τη φιέστα του «Πολυτεχνείου». Όπως αποδείχθηκε, εντός του χώρου του Πολυτεχνείου δεν πέθανε κανείς. Αποτέλεσε ένα παραμύθι, λοιπόν το «Πολυτεχνείο», απαραίτητο ώστε να μπορέσει να στηθεί το Μεταπολιτευτικό σύστημα, να πλουτίσει και να θέσει τις βάσεις για την καταστροφή της Ελλάδας.


Τελειώνοντας, ο συναγωνιστής υπογράμμισε πως η «Μεταπολίτευση» δεν κατάφερε ποτέ να προσφέρει μερικά από τα ύψιστα αγαθά της ελευθερίας, την ασφάλεια και την τάξη στον Έλληνα πολίτη. Κάτι που το «Καθεστώς της 21ης Απριλίου» είχε επιτύχει. Ως είθισται, μετά το πέρας της ομιλίας, άπαντες οι παριστάμενοι σε στάση προσοχής έψαλλαν το Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Exit mobile version