Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και φιλελεύθεροι και εθνομηδενιστές – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Το “1821” δεν είναι πια εδώ…

Aμέσως μετά την κήρυξη του πολέμου το 1940, ο Εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, απευθυνόμενος στην Νεολαία μας, είχε πει τα λόγια: “Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα.”  (Στη νεολαία μας, 1 Νοεμβρίου 1940).

Θυμήθηκα τον λόγον αυτόν, τον εμπνευσμένο, του μεγάλου Κωστή Παλαμά, με αφορμή τις σίγουρα κακόγουστες και βέβηλες “παράτες”, τις οποίες σκέπτονται να οργανώσουν (υπερκομματικά…) με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του Γένους του 1821.

Σχολιάζοντας το “υπερκομματικά”: Είναι πλέον φανερό και στους πλέον απαίδευτους και ανιστόρητους ότι εθνομηδενιστές δεν είναι μόνο οι μαρξιστές, αλλά και οι φιλελεύθεροι, γιατί όπως ακριβώς στον διεθνισμό των μπολσεβίκων απέναντι ευρίσκεται η Ιδέα και η πραγματικότης του Έθνους, έτσι και απέναντι στην παγκοσμιοποίηση των καπιταλιστών είναι οι πατρίδες και τα εθνικά κράτη.

Η παγκοσμιοποίηση σαν κυρίαρχη ιδεολογία

Πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, ο Όσβαλντ Σπένγκλερ, στην “Παρακμή της Δύσεως” έγραφε:  “Οι ιδιωτικές δυνάμεις της οικονομίας επιθυμούν ανοικτούς δρόμους για την απόκτηση μεγάλων πόρων, καμία νομοθεσία δεν πρέπει να εμποδίζει τον δρόμο τους”.  Και το βλέπουμε αυτό σαν εφιαλτική πραγματικότητα στις ημέρες μας με τα σκάνδαλα των πολυεθνικών (NOVARTIS), που χωρίς να λογαριάζουν σύνορα εξαγοράζουν κυβερνήσεις, αλλάζουν νομοθεσίες και όλα αυτά για περισσότερο κέρδος, για έναν απύθμενο και αρρωστημένο αποθησαυρισμό χωρίς όρια!

Όλα αυτά δεν είναι γέννημα των τελευταίων χρόνων, αλλά ετοιμάζονται συστηματικά πολλά χρόνια εάν όχι και αιώνες και σχετικά στο «Βήμα» της Κυριακής της 26ης Σεπτεμβρίου 1999 («το άλλο Βήμα» σελίδα 22) είχε γραφτεί: «Η παγκοσμιοποίηση είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του τέλους του 20ου αιώνα. Κάτι σαν αυτό που ήταν ο κομμουνισμός παλιότερα». Πατέρας και “θησαυροφύλακας” της κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής ο Τζωρτζ Σόρος, ο οποίος εκδήλωσε πρόσφατα την ανησυχία του για την άνοδο του Εθνικισμού και έγραψε σε άρθρο του τα παρακάτω:

«Με γοήτευσε η πολιτική φιλανθρωπία και, καθώς η Σοβιετική αυτοκρατορία κατέρρευσε, δημιούργησα ιδρύματα σε μια χώρα μετά την άλλη. Ο ετήσιος προϋπολογισμός μου αυξήθηκε από 3 εκατομμύρια δολάρια σε 300 εκατομμύρια δολάρια σε λίγα μόνο χρόνια. Αυτά ήταν οι καλές εποχές. Οι ανοιχτές κοινωνίες βρίσκονταν σε άνοδο και η διεθνής συνεργασία ήταν το κυρίαρχο πιστεύω. Τριάντα χρόνια αργότερα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Η διεθνής συνεργασία βρέθηκε αντιμέτωπη με όλο και πιο αυξημένα εμπόδια και ο εθνικισμός έγινε το κυρίαρχο δόγμα. Μέχρι στιγμής, ο εθνικισμός αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρός και ενοχλητικός από τον διεθνισμό».

Και θα είναι ΠΑΝΤΟΤΕ Ισχυρός ο Εθνικισμός γιατί είναι αυτή η ίδια η ψυχή του Γένους μέσα στον Ιστορικό χρόνο και μάταια θα πασχίζει ο κάθε Σόρος σε κάθε εποχή να τον “εξαφανίσουν”…

Και σχετικά με τα ζητήματα του καιρού μας και με αφορμή την παρουσία μου στο Εφετείο γράφτηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και το εξής: Το κύμα της οργής: “Μπορεί η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται εκτός Βουλής και η ηγεσία της στα δικαστήρια, αλλά ουδείς δικαιούται να πιστεύει ότι η κοινωνία μας απαλλάχθηκε από την απειλή της μισαλλοδοξίας και της βίας.” Όχι δεν “απαλλάχθηκε” από την “απειλή” αυτού που εσείς ονομάζεται “μισαλλοδοξία” και “βία” και είναι η καθαρή Ιδέα του Έθνους, της Παράδοσης, της Πατρίδας, δεν “απαλλάχθηκε” και δεν θα “απαλλαχθεί” ποτέ!

Έχει σημασία όμως να παραθέσω και ένα άλλο απόσπασμα από το συγκεκριμένο άρθρο, που δείχνει πολλά, το εξής: “Σχεδόν 200 χρόνια μετά την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και ακόμη δεν τιθασεύσαμε την εθνική μας ενέργεια στην υπηρεσία του μοναδικού εθνικού σκοπού: της επιβίωσης και της ευημερίας.” Αυτό σαν δείγμα του πως βλέπουν οι φιλελεύθεροι τα διακόσια χρόνια από το 1821, δηλώνοντας και γράφοντας κυνικά ότι μοναδικός εθνικός σκοπός είναι η “επιβίωση” και η “ευημερία”!

Αλήθεια, για την “επιβίωση” και την “ευημερία” θυσιάστηκε ο ανθός της Ελλάδος, ο Ιερός Λόχος, στο Δραγατσάνι; Για καλύτερους φορολογικούς συντελεστές και μεγαλύτερο ΑΕΠ έπεσε στο πεδίο της Τιμής, ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Αθανάσιος Διάκος στην Αλαμάνα, τα παλληκάρια τα άγουρα στην Έξοδο του Μεσολογγίου; Βλέπουν αλλιώς τον κόσμο, πρέπει να το καταλάβουμε. ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, όσοι Έλληνες Εθνικιστές έχουν την δύναμη να αντισταθούν!

Όταν στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ έγραφε ένας φιλελεύθερος ότι ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε σφαγέας των λαών!

Και ήταν στην δεκαετία του 1990 όταν εκατομμύρια Ελλήνων έβγαιναν στους δρόμους για την Μακεδονία μας και ένας πεφωτισμένος φιλελεύθερος στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ έγραφε ένα άρθρο στο οποίο χαρακτήριζε τις συγκεντρώσεις για την Μακεδονία γιορτές γεμάτες… εθνικιστικό μίσος και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σφαγέας των λαών και του απήντησα τότε από αυτήν ακριβώς την εφημερίδα και έγραψα πριν χρόνους 26 τα παρακάτω:

“21/2/1993 – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: “Όσοι αισθάνθηκαν έκπληξη από το άρθρο του Τάκη Μίχα, που δημοσιεύθηκε στο έντυπο της ΟΝΝΕΔ, μάλλον δεν διαθέτουν μνήμη…  Όσοι αισθάνθηκαν έκπληξη από τις θέσεις, που διετύπωσε ένα μέλος του Φιλελεύθερου Φόρουμ, μάλλον δεν γνωρίζουν τον φιλελευθερισμό.  Έχει δίκιο να πιστεύει ο Τάκης Μίχας ότι οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ήταν άχρηστες γιορτές γεμάτες εθνικιστικό μίσος.

Έχει δίκιο να το πιστεύει ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος και το σπέκουλο, η μίζα, το κέρδος θέλει ησυχία, θέλει καταναλωτές και όχι πατριώτες. Έχει δίκιο να θεωρεί σφαγέα των λαών τον Μέγα Αλέξανδρο ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος και για τους νόμους της αγοράς οι Εθνικοί Ήρωες, οι Μύθοι είναι άχρηστα ρημάδια ενός κόσμου που πέθανε.  Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο Τάκης Μίχας, γιατί ο Τάκης Μίχας είναι φιλελεύθερος… Γιατί οι φιλελεύθεροι βλέπουν τον κόσμο με το βλέμμα του κέρδους και εμείς οι Εθνικιστές με το βλέμμα της Ιστορίας.  Γι΄ αυτό εμείς οι Εθνικιστές δεν είμαστε φιλελεύθεροι και οι φιλελεύθεροι δεν είναι Εθνικιστές…”

Για τα διακόσια χρόνια από το 1821

Όπως πληροφορηθήκαμε η ελληνική πολιτεία ετοιμάζει “φιέστες” για να “εορτάσει” το 1821, “φιέστες”, οι οποίες από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, όχι μόνον δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το 1821, αλλά αποτελούν μία ξεκάθαρη ύβρι και μία βάναυση διαστρέβλωση της ουσίας και του ιστορικού του μεγέθους!

Η βαθύπλουτη πρόεδρος της Επιτροπής, μάλιστα, είπε ότι στα διακόσια χρόνια από το 1821 πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η Ελλάδα του σήμερα ανήκει και σε κάποιους Μεχμέτ, Χασάν και Γιουσούφ!!! Ο Μητσοτάκης είπε διαφορετικά τα ίδια πράγματα στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή. Είπε ότι πρέπει να προσεγγίσουμε τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μία νέα “νοηματοδότηση των αξιών”… και μία ευκαιρία για να επανασυστηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη με την σύγχρονη ταυτότητά της!

Μέσα σε αυτή την “Ελλάδα” που δεν είναι Ελλάδα, αλλά το ψευτορωμαίικο, στο οποίο χωρούν απάτριδες και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το Έθνος μας, όπως ορίστηκε στους αιώνες των αιώνων από τον Ηρόδοτο και από το αίμα των Αγωνιστών του ’21 η Ιδέα και η φυσική και Ιστορική πραγματικότητα που είναι το Έθνος.

Έπρεπε να φύγει η αριστερά και να έρθουν οι φιλελεύθεροι για να καταλάβουν, όσοι θέλουν να καταλάβουν, ότι αρνητές του Έθνους δεν είναι μόνον οι μαρξιστές, αλλά και οι υποτακτικοί της νέας κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της παγκοσμιοποίησης. Και επί του προκειμένου και επειδή αφορούν τα 200 χρόνια από το 1821, επίκαιρος ο στίχος του ποιητή: “Τ’ άτι σου ακόμα μας πατά Μπραΐμη!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version