Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ διατάζει και ο Μητσοτάκης εκτελεί την νέα αφαίμαξη των Ελλήνων

Το ΔΝΤ διατάζει και ο Μητσοτάκης εκτελεί την νέα αφαίμαξη των Ελλήνων

Ξεκάθαρη εντολή εφαρμογής των σχεδίων του βάζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με μια έκθεση γεμάτη με πολύ άσχημα μηνύματα για το μέλλον της εγχώριας οικονομίας. Στην ετήσια έκθεσή του για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προχωρά σε δυσοίωνη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για ανάπτυξη μόλις 0,9%, εμμένοντας στην γνωστή συνταγή αντιλαϊκών μέτρων: μείωση του αφορολόγητου ορίου, περικοπή των συντάξεων, κατάργηση της 13ης σύνταξης, τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, περαιτέρω άνοιγμα αγορών και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Αίσθηση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι το ΔΝΤ διατηρεί πολύ χαμηλά την πρόβλεψή του για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις τα επόμενα χρόνια, ενώ, αντιθέτως, φουσκώνει τις δαπάνες για τόκους και, σε συνδυασμό με την αδύναμη ανάπτυξη που προβλέπει, καταλήγει σε μια αδικαιολόγητα δυσχερή ανάλυση βιωσιμότητας χρέους.

Σύμφωνα με αυτή, το χρέος παραμένει μη βιώσιμο μετά το 2028 και θα απαιτηθούν τότε πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Η νέα ανάλυση βιωσιμότητας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 2028 το χρέος θα είναι κατά περίπου 10 μονάδες υψηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, δηλαδή στο 145% του ΑΕΠ έναντι 135% του ΑΕΠ που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Είναι ολοφάνερο ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει εντελώς εθελόδουλα τις αντεθνικές και αντιλαϊκές απαιτήσεις πλήρους αφαίμαξης των Ελλήνων που θα της δώσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version