Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΘΩΟΣ λόγω παραγραφής ο Τσουκάτος – 13 χρόνια έκανε να εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την Siemens

ΑΘΩΟΣ λόγω παραγραφής ο Τσουκάτος - 13 χρόνια έκανε να εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την Siemens

13 ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση στην οποία ξεχωρίζει η ΑΘΩΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ του αρχιπασόκου Θεόδωρου Τσουκάτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους αρχικούς 64 κατηγορούμενους του 2006, οι 10… απεβίωσαν!

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Τσουκάτος έχει παραδεχθεί ότι έχει λάβει για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα! Η εμπλοκή του πρώην στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη και άλλοτε κραταιού άνδρα της Χαριλάου Τρικούπη στο σκάνδαλο της Siemens αποκαλύφθηκε, όταν ο επιχειρηματίας Ηλίας Πιταούλης κατονόμασε στον εισαγγελέα τον Θόδωρο Τσουκάτο ως εκείνον που του ζήτησε να βρει λογαριασμό στο εξωτερικό, στον οποίο κατατέθηκε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τη Siemens το 1999.

Ο Θ. Τσουκάτος λοιπόν βρίσκεται ανάμεσα σε 27 πρόσωπα που απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονταν. Οι 22 από τους συνολικά 54 κατηγορουμένους, καταδικάστηκαν στην υπόθεση της Siemens για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) κατ’ επάγγελμα, όχι όμως και για την πράξη της δωροδοκίας.

Ανάμεσά τους ο πρώην ισχυρός άνδρας του γερμανικού κολοσσού Χάινριχ Φον Πύρερ, τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ καθώς επίσης πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, αλλά και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ (ο οποίος καταζητείται από τότε που «έσπασε» το «βραχιολάκι»).

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα. Το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου έχει παραγραφεί, καθώς με τον Ποινικό Κώδικα που ίσχυσε το περασμένο καλοκαίρι ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος…

Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν βεβαίως αναμενόμενο, αφού εξ αρχής δεν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις πολιτικά πρόσωπα, που δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ στην δικαιοσύνη για τα «μαύρα ταμεία» των κομμάτων τους και δεν μιλάμε μόνο για το ΠΑΣΟΚ… Ο Θ. Τσουκάτος συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας για μια ποινική υπόθεση που σίγουρα αφορούσε πολλούς ακόμα και «ανταμείφθηκε» με την παραγραφή του αδικήματος, μιας δίκης που διήρκησε 13 ολόκληρα χρόνια. Και η ζωή στην Κολομβία των Βαλκανίων συνεχίζεται…

Exit mobile version