Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άγγελος Σικελιανός: “Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής”

Άγγελος Σικελιανός: “Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής”

Γι’ αυτούς που μας κυβερνούν, τους φιλελεύθερους εθνομηδενιστές της Ν.Δ., αλλά και για τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, του ΣΥΡΙΖΑ, που μας κυβερνούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό, ο Εθνικισμός είναι το απόλυτο κακό. Για τον λόγο αυτό και έχουν διαστρεβλώσει ολόκληρη την Ελληνική Ιστορία, ενώ παρουσιάζουν σχεδόν όλους τους Έλληνες μεγάλους δημιουργούς του πνεύματος σαν… αριστερούς! Ανάμεσα σε αυτούς και ο Άγγελος Σικελιανός.

Όταν ακόμη ζούσε ο μεγάλος Έλληνας Ίων Δραγούμης, που δολοφόνησαν οι “δημοκράτες”, εκτελώντας τις εντολές ενός μεγαλοκαπιταλιστή, έστειλε το βιβλίο του “Όσοι Ζωντανοί”, που είναι ένας ύμνος στον Εθνικισμό, στον Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος και του απάντησε. Από την επιστολή του Άγγελου Σικελιανού προς τον Ίωνα  Δραγούμη για το βιβλίο του “Όσοι Ζωντανοί” και τα παρακάτω:

«Αξιότιμε Φίλε, Αν άργησα υπερβολικά κι ελπίζω όχι ασυγχώρητα να σας πω τη βαθιά μου τιμή για το βιβλίο σας «Όσοι Ζωντανοί» και να σας σφίξω εγκάρδια το χέρι, σας παρακαλώ να το αποδώσετε στην καθόλου βιαστικήν υπόληψη που του ώφειλα. Καθώς ίσως θα ώφειλα ν’ απαντήσω με μια λέξη στο λοξό ερώτημα σας για την ανθρώπινη μου πίστη: «Είμαι τετρακάθαρα Εθνικιστής»…»

Exit mobile version