Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Μούφα» αποδείχθηκαν «ρατσιστικές επιθέσεις» στην Νεάπολη Θεσσαλονίκη

«Μούφα» αποδείχθηκαν «ρατσιστικές επιθέσεις» στην Νεάπολη Θεσσαλονίκη

Η υποψία και μόνο «ρατσιστικών επιθέσεων» εναντίον «προσφύγων» παίρνει άμεσα μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτές οι περιπτώσεις αποδεικνύονται «μούφα»;

Κάτι τέτοιο έγινε και στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Ζάχαρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday», δίνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για κάποιες υποτιθέμενες «ρατσιστικές επιθέσεις». Με αφορμή μια δήλωση του Τσίπρα «ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του» είχαμε τις εξής ερωταπαντήσεις μεταξύ του εντύπου και του δημοτικού συμβούλου:

«- Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση με την επίθεση στον μαθητή στο σχολείο της Νεάπολης, κάνατε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι ένα καταδικαστέο γεγονός;

Προφανώς κάθε άσκηση βίας είναι καταδικαστέα. Πολύ δε περισσότερο όταν στόχος της επίθεσης είναι ένας μαθητής. Η σχολική κοινότητα είναι μία πολύ ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, η οποία πρέπει να απολαμβάνει της πλήρους προστασίας μας και να αποφεύγονται οι παρεμβάσεις. Όμως, ακόμη περισσότερο, το ζήτημα για όλους μας είναι να μη βιαζόμαστε να καταδικάσουμε και, όταν το κάνουμε, να καταδικάζουμε σωστά.

– Αναφέρεστε σε λάθος «καταδίκη» προφανώς πολιτικού γεγονότος…

Βεβαίως! Πριν από λίγους μήνες προκλήθηκε και πάλι μεγάλη αναταραχή στον δήμο μας, όταν πετάχτηκε μια βόμβα μολότοφ στο μπαλκόνι ενός πρόσφυγα ο οποίος κατοικεί στον δήμο μας. Βγήκαν οι γνωστές ανακοινώσεις, καταγγελίες, καταδίκες, αντιφασιστικές πορείες και μετά από λίγες ημέρες η αστυνομία ανακοίνωσε και κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η μολότοφ ρίχτηκε στο πλαίσιο επίλυσης προσωπικών διαφορών σε υποθέσεις των οποίων η νομιμότητα είναι υπό αίρεση, για να το πω κομψά.

– Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι ήταν αδίκημα, αλλά δεν ήταν ρατσιστικό αδίκημα. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι του δήμου στοχοποιήθηκαν ως ρατσιστές και φασίστες. Θα σας έλεγα ότι δεν στοχοποιήθηκαν απλώς. Συκοφαντήθηκαν.

– Και τώρα; Τι έγινε με την επίθεση στον μαθητή;

Αμέσως μετά την επίθεση επικοινώνησα με το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας, που είχε αναλάβει την υπόθεση, και τους ζήτησα επίσημα και θεσμικά να με κρατούν ενήμερο για την πορεία των ερευνών. Η επίσημη ενημέρωση που έχω λοιπόν λέει ότι δεν είναι έγκλημα ρατσιστικής βίας και δεν θέλω να προχωρήσω άλλο. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην αστυνομία.»

Με απλά λόγια, και οι δύο περιπτώσεις «ρατσιστικών επιθέσεων», στις οποίες έγινε αναφορά στην συνέντευξη του Ζάχαρη, αποδείχθηκαν «μούφα» και είχαν να κάνουν με ξεκάθαρα προσωπικές διαφορές, των οποίων μάλιστα η νομιμότητα αμφισβητείται, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα του δημοτικού συμβούλου. Μόνο που γι’ αυτή την «μούφα» δεν ακούσαμε τίποτα από τα ΜΜΕ που είχαν φροντίσει νωρίτερα να κάνουν λόγο για «ρατσιστική επίθεση»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version