Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηχηρές τουρκικές διπλωματικές σφαλιάρες στο ελλαδικό ΥΠ.ΕΞ. για γεωτρήσεις και λαθρομετανάστευση

Ηχηρές τουρκικές διπλωματικές σφαλιάρες στο ελλαδικό ΥΠ.ΕΞ. για γεωτρήσεις και λαθρομετανάστευση

Το υποχωρητικό και υποτακτικό υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης των Αθηνών είναι… μαθημένο να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις τουρκικές προκλήσεις.

Έτσι δεν αποτελούν έκπληξη οι σημερινές δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που «προειδοποίησε» για ακόμα μια φορά ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε τις προσπάθειες που έχουν στόχο στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο να μην μπορούμε να μπαίνουμε έστω με το πόδι μας. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα μας».

Επιπλέον,  το ΥΠΕΞ της Τουρκίας διαμηνύει ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία όλο το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημειώνει επίσης ότι χώρες που βρίσκονται σε μεταναστευτικές διόδους, όπως η Ελλάδα, δεν είναι ανθρώπινο να εφαρμόζουν μηδενική μεταναστευτική πολιτική και να αγνοούν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας στη συνέχεια προβαίνει σε συγκεκριμένες «οδηγίες» προς την ελληνική πλευρά. Ο Ακσόι συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Τουρκία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επανορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς. Να φροντίσει για την πρόληψη θανάτων των μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια. Να μην ξεχνά ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Να τερματιστεί η πρακτική προώθησης των μεταναστών, βάσει του διεθνούς δικαίου. Να μην χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα. Να δείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών, καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.

Αυτοί είναι οι τούρκοι! Από την μια πλημμυρίζουν την Πατρίδα μας με καραβιές λαθρομεταναστών και από την άλλη κλαίγονται για την… απάνθρωπη στάση που κρατά η Ελλάδα.

Μόνο με μια εθνική κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα πάψουν οι τουρκικές προκλήσεις και θα λυθεί το μείζον λαθρομεταναστευτικό ζήτημα.

Exit mobile version