Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνει τα χρέη προς τους ιδιώτες

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία δεν πληρώνει τα χρέη προς τους ιδιώτες

Όμοιοι και χειρότεροι μπαταχτσήδες ακριβώς όπως οι προκάτοχοι τους συριζαίοι αποδεικνύονται σήμερα οι νεοδημοκράτες, αφού ήδη στα τέλη Νοεμβρίου πολίτες και επιχειρήσεις άδικα περιμένουν να εισπράξουν επιστροφές φόρου και γενικότερα οποιοδήποτε χρέος του δημοσίου προς ιδιώτες.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2019, δηλαδή σχεδόν πέντε μήνες από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και σύμφωνα τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα χρέη του δημοσίου αυξήθηκαν στα 1,67 δισ. ευρώ! Επιπροσθέτως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων εισοδήματος στους φορολογουμένους και επιστροφές ΦΠΑ στους εξαγωγείς που αγγίζουν τα 874 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε να υφαρπάξει την κυβέρνηση στις προηγούμενες εκλογές με επιχείρημα την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και των καταστροφικών πολιτικών του από το τιμόνι της οικονομίας, καθώς βέβαια και την αντιμετώπιση των άλλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι ανθελληνικές πολιτικές του Τσίπρα, όπως της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών.

Όμως ουδεμία μεγαλύτερη απόδειξη εκ της τωρινής πραγματικότητας, σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει να χρωστάει σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις περισσότερα από ότι χρωστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Από την άλλη πλευρά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων στην εφορία συνεχίζουν να κυμαίνονται σε δυσθεώρητα κλάσματα του ΑΕΠ, αφού αγγίζουν τα 105 δισ. ευρώ με τα νέα ληξιπρόθεσμα, σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής τηλεόρασης της 16ης Νοεμβρίου 2019, να υπολογίζονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ!

Συμπερασματικά η ίδια καταστροφική πολιτική για την οικονομία που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται πιστά με τη Νέα Δημοκρατία. Η παύση πληρωμών από το δημόσιο προς ιδιώτες και επιχειρήσεις καθώς και αδυναμία των πολιτών και των επιχειρηματιών να πληρώνουν την υπέρογκη φορολόγηση βάζει μια τεράστια τροχοπέδη στην ρευστότητα της οικονομικής δραστηριότητας στην Πατρίδα μας και συνεχίζει να τσακίζει την μεσαία τάξη.

Η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ως προτεραιότητα την εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Οικονομίας είναι η Χρυσή Αυγή.

Exit mobile version