Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο πάει η Ν.Δ.! Οι “Πρέσπες” του Μητσοτάκη έρχονται…

Για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο πάει η Ν.Δ.! Οι “Πρέσπες” του Μητσοτάκη έρχονται…

Λαγός του Μητσοτάκη ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, ανοίγει τον δρόμο με δηλώσεις του για την άτακτη υποχώρηση της Ν.Δ., που έχει σκοπό να πουλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα στο Αιγαίο.

Χαρακτηριστική είναι η είδηση που μεταδόθηκε ότι σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός» να στραφούν οι δύο χώρες από τις διμερείς διαφορές στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και να υιοθετήσουν μια θετική ατζέντα.

Πως εννοεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. την “θετική” ατζέντα; Η απάντηση από τον ίδιο τον Ντόκο στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ /ΜΠΕ:

Στα ενεργειακά, η «διπλωματία των κανονιοφόρων» δεν συμβάλλει στην εύρεση λύσης, ούτε αρμόζει ως συμπεριφορά σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ.

Θεωρώ, παρόλα αυτά, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης σε θέματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς στο τραπέζι παραμένει και η ελληνοκυπριακή δέσμευση για δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Οι διπλωμάτες και οι δικηγόροι μπορούν να συμβάλλουν στην εύρεση λύσης, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν”.

Exit mobile version