Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια αξιοπρεπής παραίτηση ενός Έλληνα Αξιωματικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Μια αξιοπρεπής παραίτηση ενός Έλληνα Αξιωματικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε. Και παραιτήθηκε όχι για να πολιτευθεί, όχι για να γίνει υπουργός ή πρόεδρος μιας επιτροπής, αλλά ουσιαστικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο κ.Σμήναρχος, προώθησε στους ανωτέρους του, δεκάδες αναφορές καταδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Ακόμη φέρεται να είναι αντίθετος με την έντονη εμπλοκή της 114 Μοίρας στο «μεταναστευτικό» ζήτημα.

Δεν γνωρίζω τίποτε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Ιωάννη Κυρίου. Δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι φέρθηκε ως αξιοπρεπής άνθρωπος.

Ως πραγματικός στρατιώτης και ως τίμιος άνδρας. Δεν εξαγοράστηκε με πιθανές προαγωγές, δεν έκλεισε τα μάτια, εμπρός στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου που η Πατρίδα τον επιφόρτισε να υπηρετήσει.

Έκανε στα πλαίσια της υπηρεσίας, όλες τις κινήσεις που είχε την δυνατότητα να κάνει.

Κι όταν βρέθηκε μπροστά στο αδιέξοδο της εγκληματικής αδιαφορίας του πολιτικού προσωπικού -και όχι μόνο- δεν δίστασε και παραιτήθηκε.

Αναλογισθείτε, πόσο εύκολα θα άλλαζαν τα πράγματα και πόσο δύσκολα θα μπορούσαν να συνεχίζουν την αυτοκτονική πολιτική, οι ανάξιες ηγεσίες και οι ανίκανοι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, αν έπεφταν βροχή οι παραιτήσεις των διαφόρων Διοικητών.

Είμαι σίγουρος ότι ο κ.Σμήναρχος, έχει παιδιά, γονείς, δάνεια, προβλήματα γενικώς όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Αλλά εκείνος έδειξε τον δρόμο της υπευθυνότητας, τον δρόμο του στρατιώτη και δεν έβαλε την δική του ευημερία, πιο πάνω από το καθήκον που του επιβάλλει ο στρατιωτικός Όρκος του και η τιμημένη στολή του Έλληνα αεροπόρου.

Η πράξη παραίτησής του, είναι το τελευταίο μέσο που του έμεινε, για να αναδείξει τα προβλήματα και να πιέσει για την λύση τους.

Η πράξη παραίτησής του, αποτελεί μιαν όαση Τιμής στο κέντρο μιας ερήμου χοντροπετσιάς και ατομικισμού που αργό-σκοτώνει αυτό το κράτος.

Αξιότιμε κ.Σμήναρχε, εκ μέρους κάθε απλού Έλληνα εφέδρου, που αγωνιά για το μέλλον του Έθνους μας, σας ευχαριστώ για θυσία της καριέρας σας και σας διαβεβαιώνω, ότι αν και απόστρατος, είστε σήμερα περισσότερο μάχιμος και στρατιωτικός από οιονδήποτε άλλον. ΕΥΓΕ!!!

Μυρμιδόνας

Exit mobile version