Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμποτάζ στην “Black Friday” των πολυεθνικών

Σαμποτάζ στην “Black Friday” των πολυεθνικών

Σήμερα είναι η περίφημη Black Friday της καταναλωτικής φρενίτιδας, μια ακόμα μόδα που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη και φυσικά στην μικρή αυτή γωνιά της Ευρώπης…

Επί μία και πλέον εβδομάδα, τα κανάλια των «νταβατζήδων» πλημμύρισαν με διαφημίσεις (άρα και χρήμα) για την «μεγάλη» αυτή ημέρα, όπου τα πλήθη μιας πτωχευμένης χώρας θα πρέπει να βγουν στους δρόμους για να καταναλώσουν αγαθά – τα οποία στην πλειοψηφία, τους είναι άχρηστα – σε «χαμηλές τιμές».

Σήμερα είδαμε εικόνες μαθητών που δεν πήγαν στο σχολείο τους για να… ψωνίσουν, καθώς και συμπατριώτες μας που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα – χωρίς να υπολογίζουν το κόστος ενός ταξιδιού, για να αγοράσουν κάποιο υλικό αγαθό σε έκπτωση.

Πολίτες – Καταναλωτές: Αυτό είναι το όραμα της Νέας Τάξης και εάν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο (ευτυχώς) δεν θα δούμε εικόνες σαν και εκείνες στο εξωτερικό όπου καταναλωτές ποδοπατούν ο ένας τον άλλον για να προλάβουν μια τηλεόραση ή ένα ηχοσύστημα, αυτός είναι οι άδειες τσέπες και τίποτε άλλο.

Και επειδή καμία Black Friday δεν μπορεί να εκτοξεύσει την αληθινή οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχουμε στην εμποροπανήγυρη των πολυεθνικών εταιριών.

Από το να γεμίζουμε τα ταμεία των ξένων αλυσίδων, καλύτερα να ενισχύσουμε τον βιοπαλαιστή συμπατριώτη της γειτονιάς μας. Εκείνον που μοχθεί να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του, εκείνον που προσφέρει μια θέση εργασίας σε ακόμα έναν συμπατριώτη μας.

Και για αυτό δεν χρειάζεται καμία Black Friday, παρά μόνο η Εθνική μας συνείδηση. Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα, στηρίξτε τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στηρίξτε τους συμπατριώτες μας.

Exit mobile version