Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτήν την φορά δεν γλιτώνει: Ορίστηκε η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με μενού τα ενεργειακά!

Αυτήν την φορά δεν γλιτώνει: Ορίστηκε η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με μενού τα ενεργειακά!

Τον Σεπτέμβριο ο Μητσοτάκης βρέθηκε μια ανάσα από το να συναντήσει τον Τραμπ στην Νέα Υόρκη, αλλά το ραντεβού ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω της έρευνας που ξεκίνησε η Νάνσι Πελόζι κατά του Αμερικανού Προέδρου. Αυτήν την φορά όμως δεν την γλιτώνει! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την “Καθημερινή” ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου και αυτή είναι μια από τις πιθανές ημερομηνίες της συνάντησης.

Την πρόγευση του διπλωματικού ολέθρου που έρχεται από το περιβόητο ραντεβού μας την έδωσε ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, μιλώντας πριν μια βδομάδα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Στα ενεργειακά, η «διπλωματία των κανονιοφόρων» δεν συμβάλλει στην εύρεση λύσης, ούτε αρμόζει ως συμπεριφορά σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Θεωρώ, παρόλα αυτά, ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης σε θέματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, καθώς στο τραπέζι παραμένει και η ελληνοκυπριακή δέσμευση για δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Οι διπλωμάτες και οι δικηγόροι μπορούν να συμβάλλουν στην εύρεση λύσης, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν”.

Ετοιμαστείτε για το μεγάλο ξεπούλημα: Έλληνες αντισταθείτε!

Exit mobile version