Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα μια προεκλογική απάτη της ΝΔ το εισόδημα της μεσαίας τάξης

Ακόμα μια προεκλογική απάτη της ΝΔ το εισόδημα της μεσαίας τάξης

Συνεχίζεται η εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού προεκλογικά η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετούσε το εισόδημα της μεσαίας τάξης από 20 έως 70 χιλιάδες ευρώ, ενώ σήμερα μετεκλογικά ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεκινάει το εισοδηματικό κριτήριο της ένταξης ενός πολίτη στην μεσαία τάξη στα 6294 ευρώ.

Στις 28 Ιουνίου 2019, δηλαδή στην προεκλογική περίοδο των Εθνικών εκλογών, η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωνε στην καθεστωτική κρατική τηλεόραση ότι «η μεσαία τάξη στην Ελλάδα είναι αυτοί που δηλώνουν εισόδημα από 20 χιλιάδες έως 70 χιλιάδες ευρώ».

Σήμερα, πέντε περίπου μήνες μετά τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χρησιμοποίησε δημιουργική λογιστική, με απλά λόγια προσπάθησε να μας κοροϊδέψει, για να χαρακτηρίσει την μεσαία τάξη στην Ελλάδα ως ένα φορολογούμενο που δηλώνει εισόδημα από 6294 έως 16783 ευρώ.

Η προσπάθεια εξαπάτησης βρίσκεται στην επιχειρηματολογία ότι αφού σύμφωνα με το τελευταίο δημοσιευμένο ετήσιο στατιστικό δελτίο της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 το 52% των φορολογικών δηλώσεων είχαν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ και το 83% κάτω των 20.000 ευρώ, άρα αυτός είναι ο μέσος όρος εισοδημάτων, άρα αυτά είναι τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης.

Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Σταϊκούρα ότι παγκοσμίως η μεσαία τάξη αποτελείται από πολίτες που αισθάνονται άνετα οικονομικά για να μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Για παράδειγμα να μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό ή το ενοίκιο τους, τους λογαριασμούς τους, να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και να μπορούν να συντηρούν τα οχήματα τους. Με απλά λόγια να μπορούν να ζουν σε μια ικανοποιητική οικονομική κατάσταση με μειωμένο άγχος και αβεβαιότητα για την μελλοντική τους ζωή.

Συμπερασματικά μια ερώτηση προς τους Έλληνες φορολογούμενους είναι ως πότε θα αφήνουν την κάθε Νέα Δημοκρατία και τον κάθε ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδεύουν με προεκλογικές εξαπατήσεις και μετεκλογικές ασκήσεις δημιουργικής λογιστικής που όμως επιφέρουν τεράστια φορολογικά βάρη και κατακόρυφη αύξηση του άγχους και της αβεβαιότητας τους για το μέλλον;

Μοναδική διέξοδος για την αληθινή αποκατάσταση της πραγματικής μεσαίας τάξης στην Ελλάδα παραμένει το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version