Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας λόγω του λαθρομεταναστευτικού

Καταρρέει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας λόγω του λαθρομεταναστευτικού

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί και αναβαθμισθεί, το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.) υποχρηματοδοτείται σε σύγκριση με τα άλλα Ευρωπαϊκά. Η χώρα μας βρίσκεται στην 3η θέση πριν το τέλος με μόνο το 22% (30% μ.ο. χωρών Ε.Ε.) του συνόλου των δαπανών υγείας να διατίθενται για την ΠΦΥ. Και μόνο το 6% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ διατίθεται.

Αν μάλιστα υπολογιστεί η υποχρεωτική επίστροφή στον ΕΟΠΥΥ του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων (REBATE – CLAWBACK) που ανέρχεται σε 48% της αποζημίωσης για το ιατρικό έργο, ο ΕΟΠΠΥ δίνει μόνο το 3% του προϋπολογισμού του για την αμοιβή 8000 κλινικών και εργαστηριακών ιδιωτών ιατρών που παρέχουν ΠΦΥ σε 11 εκατομύρια ασφαλισμένους. Αναγκάζονται έτσι οι ιδιώτες ιατροί που στηρίζουν την ΠΦΥ του λαού και επέλεξαν να παραμείνουν και να στηρίξουν την χώρα σε χρόνια κρίσης, αντί να ενισχύονται από το κράτος, να παλεύουν με το τέρας της χρεοκοπίας.

Αντίθετα, είμαστε πρώτοι στην κατανομή των δαπανών για τα νοσοκομεία, 41% έναντι 30% του μ.ο. στην Ε.Ε. Τυχαίο; Ενδιαφέρονται τόσο για τα δημόσια νοσοκομεία; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αναγκαζονται να το κάνουν, όχι από αγάπη για τους Έλληνες, αλλά για να αντιμετωπίσουν την τεράστια επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων από την περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Όποιος έχει βρεθεί σε δημόσιο νοσοκομείο έχει διαπιστώσει την πληθώρα αλλοδαπών ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, σε αντίθεση με τους Έλληνες που  πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ) έχοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Άλλαξε κυβέρνηση. Έφυγε ο αριστερός, άθεος, αστεφάνωτος, διεθνιστής,  χωρίς γραβάτα. Ο γραβατωμένος, ‘’χριστιανός’’, οικογενειάρχης και πατριώτης συνεχίζει την ίδια και χειρότερη αντεθνική πολιτική. Πόσοι που ψήφισαν ΝΔ αντι την Χρυσή Αυγή είναι ευχαρισημένοι; Το λάθος αυτό διορθώνεται εύκολα.

Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ στο πλευρό του Έλληνα, η μοναδική πατριωτική δύναμη που βάζει το καλό του Έλληνα πάνω απ’ όλα. Το μόνο που χρειαζεται είναι να δώσουν δύναμη στον Αρχηγό της και στα στελέχη της γιατί αυτοί σε αντίθεση με τους δήθεν πατριώτες δεν θα τους προδώσουν ποτέ!

Π. Κελεπούρης

Exit mobile version