Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σταθερά ΥΠΕΡ της ένταξης των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε. ο Κ. Μητσοτάκης

Σταθερά ΥΠΕΡ της ένταξης των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ε.Ε. ο Κ. Μητσοτάκης

Δεν δίστασε να πληγώσει περισσότερο τις ελληνορωσικές σχέσεις, ως άλλος Κοτζιάς στην συνέντευξη στους Financial Times

«Αν δούμε το μεγάλο γεωπολιτικό πλαίσιο, είναι πολύ καθαρό ότι πρέπει να μείνει ανοικτό το ευρωπαϊκό μονοπάτι για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις απαιτήσεις…»

Έκκληση προς τις Βρυξέλλες για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός αμφισβήτησε την κίνηση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να μπλοκάρει τη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Ελπίζω πως αυτό το λάθος θα διορθωθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη, αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου Μακρόν τον Οκτώβριο να ασκήσει βέτο στις νέες ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Πέραν όμως της επιμονής του στο ενταξιακό κομμάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως άλλος… Κοτζιάς ή Τσίπρας, φρόντισε να δυναμιτίσει εκ νέου τις κακές σχέσεις της χώρας μας με την Ρωσία, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που η χώρα μας δοκιμάζεται από την τουρκική απειλή.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για «ρωσική παρέμβαση» στα Δυτικά Βαλκάνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ανησυχούσα, ανησυχώ και θα συνεχίσω να ανησυχώ. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η απόφαση που πήρε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να επανεξεταστεί το 2020». Με απλά λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός υιοθετεί πλήρως τα ανυπόστατα σενάρια που θέλουν την Ρωσία να επεμβαίνει… παντού στον πλανήτη, γκρεμίζοντας με τον τρόπο αυτό, τις όποιες γέφυρες συνεννόησης θα μπορούσαν να υπάρξουν με την Μόσχα.

Exit mobile version