Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΗΠΑ: Μια αυτοκρατορία σε νευρική κρίση

ΗΠΑ: Μια αυτοκρατορία σε νευρική κρίση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ενέκρινε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αυστηρότατα μέτρα κατά της Κίνας, λόγω των κατασταλτικών μέτρων της Κινεζικής κυβερνήσεως κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, της δυτικής επαρχίας Σινζιάνγκ.

Φυσικά ουδεμία αμφιβολία έχει κανείς, ότι αυτή είναι άλλη μια κίνηση στο σκάκι του εμπορικού πολέμου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι ΗΠΑ, έχουν απολέσει εδώ και αρκετές δεκαετίες, την ηθική νομιμοποίηση, ως δύναμη δικαίου να επεμβαίνουν υπέρ των αδυνάτων, αν βεβαίως υπήρξαν ποτέ τέτοιου είδους δύναμις.

Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι, τις πολιτικές κινήσεις των ΗΠΑ, καθοδηγούν τα οικονομικά lobbies και τις κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζουν τα οικονομικά (συνήθως σιωνιστικά) συμφέροντα.

Με δυο λόγια, στα παλαιά των υποδημάτων τους γράφουν οι ΗΠΑ την Κινεζική μειονότητα των Ουιγούρων, όπως άλλωστε έκαναν και για τους άλλους λαούς ή μειονότητες, όπου επενέβησαν με την «αυτιστική» στρατιωτική τους δύναμη ή με την μονόφθαλμη πολιτική τους (αν)ικανότητα.

Το Κινεζικό «πρόβλημα» είναι σημαντικό για την διεθνή οικονομία, αλλά δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη ότι οι ΗΠΑ θέλουν ή ότι είναι ικανές να το επιλύσουν. Η Αμερικανική Αυτοκρατορία, είναι τερατώδης σε δύναμη, πόρους και επιρροή. Όμως είναι πλέον κουρασμένη από τις καταχρήσεις και ταλαιπωρημένη από το σιωνιστικό λίπος.

Νέες δυνάμεις αρχίζουν να επηρεάζουν την γεωπολιτική σφαίρα και οι ΗΠΑ, αλλά και το ευρωπαϊκό δεκανίκι τους, η Ε.Ε. δεν φαίνονται ικανές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Είναι εγκλωβισμένες σε μια νεοταξική πολιτική σχεδίαση και φαίνονται να ενδιαφέρονται περισσότερο για μειονότητες (LGBT ή μουσουλμανικές) παρά για τις πλειοψηφίες των λαών, οι οποίες τελικά και σε ιστορική βάση, κρίνουν την άνοδο και την πτώση των αυτοκρατοριών.

Η δήθεν ευαισθησία της Βουλής των Αντιπροσώπων για κάποιους Κινέζους, δεν ξεγελά κανέναν. Την ίδια στιγμή και για πολλές δεκαετίες, φοβικά και απάνθρωπα, οι ΗΠΑ έχουν βυθίσει σε δυστυχία την Νότιο Αμερικανική ήπειρο, λειτουργώντας με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και χρηματοδοτώντας κάθε περίεργο εγκληματία και δεκάδες επαναστάσεις ή πολιτικές αλητείες και συμμορίες. Καμία νομοθετική δράση δεν πήρε όμως η Βουλή.

Στις ΗΠΑ για κάποιο διεστραμμένο δημοκρατικό λόγο, θεωρούν ότι αν η επέμβαση στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας, έχει την σφραγίδα μιας απόφασης ή νόμου ενός δικού τους κυβερνητικού οργάνου, τότε αποκτούν και νομιμοποίηση!

Κάθε τέτοια υποκριτική κίνηση, δεν καταφέρνει να κρύψει την σημερινή αδυναμία της Ουάσιγκτον, να επηρεάζει θετικά, να ιδρύει επωφελείς συμμαχίες και να εμπνέει πολιτικά τον πλανήτη. Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής.

Σε κάθε έναν που παίζει σήμερα με τις τύχες των λαών, θέλω να θυμίσω την ρήση του Ναπολέοντος Βοναπάρτη: «Όταν η Κίνα ξυπνήσει, ο κόσμος θα κλονιστεί συθέμελα».

Μυρμιδόνας

Exit mobile version