Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανός πρέσβης Πάιατ: “Έχει ισχυρό συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει η Τουρκία “δεμένη” με τη Δύση”

Αμερικανός πρέσβης Πάιατ: “Έχει ισχυρό συμφέρον η Ελλάδα να παραμείνει η Τουρκία “δεμένη” με τη Δύση”

Προκλητικός για μία ακόμη φορά ο αμερικανός πρέσβης δηλώνει πως δεν ξέρει τίποτε για τις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα, ο  Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνo-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ανέφερε πως δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας.

Δεν είπε όμως μόνον αυτό! Τις ίδιες ημέρες που η Τουρκία παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία και προκαλεί την Ελλάδα, ο Τζέφρι Πάιατ μας “συμβουλεύει” ότι έχουμε συμφέρον να τα έχει καλά η Τουρκία με την Δύση, ξεκαθαρίζοντας αυτό που μας έχουν πει πολλές φορές οι Αμερικάνοι ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής εμπλοκής θα μείνουν παγερά αδιάφοροι. Είπε λοιπόν ο Τζέφρι Πάιατ:

«Πρώτον, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν κοινό, ισχυρό συμφέρον να παραμείνει η Τουρκία “δεμένη” με τη Δύση. Δεμένη με τη Δύση, δεμένη στο ΝΑΤΟ, δεσμευμένη στην ευρωατλαντική συμμαχία. Δεύτερον, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την εκτίμησή μας για τα βήματα τα οποία έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για να εξασφαλίσουν ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας είναι ανοιχτά και για να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν αναζητά κλιμάκωση ούτε εντάσεις».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Πάιατ, πρέπει να πει ότι δεν θέλει “εντάσεις” και για το γεγονός ότι η Τουρκία καλλιεργεί την ένταση, ούτε λέξη… Πολιτική ίσων αποστάσεων δηλαδή, οι οποίες ασφαλώς και ευνοούν τις τουρκικές επιδιώξεις.

Exit mobile version