Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται ο στραγγαλισμός της οικονομίας από την καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Συνεχίζεται ο στραγγαλισμός της οικονομίας από την καταστροφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Ελέω κυβέρνησης Μητσοτάκη που αποδεικνύεται απλά ως ένας μπλε-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η δημοσιονομική εποπτεία της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες με την τήρηση αρκετών προαπαιτούμενων, φυσικά χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της σικέ εξόδου από τα μνημόνια,

Στις 30 Νοεμβρίου 2019 αναρτήθηκε μια σημαντική οικονομική ανάλυση από το έγκριτο πόρταλ bankingnews.gr σχετικά με την εξέλιξη της δημοσιονομικής εποπτείας της Πατρίδας μας. Βάσει των σχετικών στοιχείων του παραπάνω άρθρου η κυβέρνηση Μητσοτάκη προφανώς θα ακολουθήσει τις κατευθύνσεις των Βρυξελλών που ως απώτερο σκοπό έχουν την πλήρη υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας και του δημόσιου πλούτου της Πατρίδας μας.

Για την ιδιωτική περιουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επισπεύσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμη και αυτών της πρώτης κατοικίας. Επιπροσθέτως μια απλή ανάγνωση του φορολογικού νομοσχεδίου για το 2020 αποδεικνύει ότι πρόκειται περί εικονικών φοροελαφρύνσεων που υπερκεράζονται από άλλα φορολογικά βάρη, όπως για παράδειγμα η αύξηση των συντελεστών των αντικειμενικών αξιών.

Επιγραμματικά η Νέα Δημοκρατία δεν θα φέρει αντίρρηση στον δημοσιονομικό στραγγαλισμό των μνημονίων και 13 ολόκληρα προαπαιτούμενα περιμένουν την σειρά τους για να υλοποιηθούν στερώντας περισσότερους πόρους από την ιδιωτική και δημόσια περιουσία μας.

Αναλυτικά οι ξενοκρατούμενες τράπεζες θα λάβουν περαιτέρω ενίσχυση (“Σχέδιο Ηρακλής” για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια) με την εγγύηση των φορολογούμενων, η πρώτη κατοικία θα σταματήσει να προστατεύεται από πλειστηριασμούς, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα αναθεωρηθούν, τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου θα παραμείνουν σε ανησυχητικά μεγάλο βαθμό και οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως σε ΔΕΗ,  γνατία Οδό, ΔΕΠΑ, περιφερειακούς λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα συνεχιστεί κανονικά.

Προς επίρρωση των παραπάνω δυσμενών στοιχείων, πριν μόνο λίγες εβδομάδες στις 18 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας” μελέτη της Eurostat  για τον πληθυσμό που απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ανέφερε ότι στην Ελλάδα το 31,8% των πολιτών κινδυνεύει από την φτώχεια. Δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό των συμπατριωτών μας, ακόμη κι αν λαμβάνουν κοινωνικές παροχές, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, υποφέρουν από σημαντική στέρηση υλικών αγαθών και γενικότερα ζουν σε ένα εξαιρετικά χαμηλόμισθο νοικοκυριό.

Είναι άξιες απορίας όλες οι αναφορές για την βελτίωση της Ελληνικής Οικονομίας που διατυμπανίζουν καθημερινώς όλα τα συστημικά μέσα μαζικής αποχαύνωσης καθώς και όλα τα πάνελ των συστημικών κομμάτων. Βέβαια είναι περισσότερο άξιο απορίας η ψήφος στα παραπάνω συστημικά κόμματα.

Συμπερασματικά η οικονομική κατάσταση δεν θα αλλάξει με τον Μητσοτάκη, η οικονομική λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται κανονικά από τη Νέα Δημοκρατία που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ένας Μπλέ-ΣΥΡΙΖΑ και στα οικονομικά αλλά και στα Εθνικά Θέματα.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version