Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σπάνε πλάκα με τους ραγιάδες των Αθηνών Ερντογάν και Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο τα τουρκικά πλοία!

Σπάνε πλάκα με τους ραγιάδες των Αθηνών Ερντογάν και Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο τα τουρκικά πλοία!

Μπορεί τα εγχώρια ελεγχόμενα ΜΜΕ να αποθεώνουν τον Μητσοτάκη για τις διπλωματικές του νίκες (;), ο Ερντογάν όμως και ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου σπάνε πλάκα με τους ραγιάδες των Αθηνών και συνεχίζουν ανενόχλητοι να απειλούν και να εφαρμόζουν επιθετική και επεκτατική πολιτική.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά από ομιλία του στο στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών στη Ρώμη δήλωσε: «Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι», ενώ για το Κυπριακό σημείωσε «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘ΤΔΒΚ’. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ε/κ πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».

Από την πλευρά του ο “σουλτάνος” Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας “σκάνδαλο” την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και αναρωτήθηκε με ειρωνεία: “Πήραμε κι εμείς τέτοιες αποφάσεις κατά το παρελθόν. Αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται. Τι έγινε; Τι κερδίσατε;”.

Όπως βλέπετε η διπλωματία της “ελληνοτουρκικής φιλίας” βαίνει καλώς… Οι Έλληνες Εθνικιστές παραμένουμε πιστοί στην παροιμία του θυμόσοφου λαού μας: “Αν θέλεις τούρκο φίλο, κράτα ένα κομμάτι ξύλο“!

Exit mobile version