Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ εάν οι Τούρκοι στείλουν το Yavuz νοτίως της Κρήτης;

Τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ εάν οι Τούρκοι στείλουν το Yavuz νοτίως της Κρήτης;

Η επόμενη κίνηση της Τουρκίας είναι να στείλει στην περιοχή της Κρήτης ερευνητικό σκάφος. Κι αυτό γιατί θέλει αμέσως μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη να κάνει κινήσεις εδραίωσης των νέων παράνομων δεδομένων.

Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος της Κύπρου”, το επόμενο βήμα θα είναι η αποστολή γεωτρύπανου, πλην όμως αυτό φαίνεται ότι δεν θα γίνει σύντομα. Την ίδια ώρα, προφανώς και με τις κινήσεις αυτές επιδιώκει να ανιχνεύσει τις αντιδράσεις και τις αντοχές της Αθήνας. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως η Άγκυρα θα επιδιώξει βαθμηδόν να στρατιωτικοποιήσει την ένταση.

Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Μήπως τελικά την «βολεύει» πολιτικά μια τέτοια επιχείρηση ώστε να δικαιολογηθούν τα… αδικαιολόγητα; Δεν εξηγείται διαφορετικά η κυβερνητική γραμμή του κατευνασμού της Τουρκίας, αντί μιας δυναμικής απάντησης που θα έκοβε την φόρα των οθωμανών.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Νίκος Τσούνης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης εκπροσώπων του Τύπου, σημείωσε πως “σε περίπτωση που τουρκικό ερευνητικό πλοίο επιχειρήσει παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα πάμε μπροστά, θα ρίξουμε και ό,τι γίνει”.Μπορεί να επιβεβαιώσει η πολιτική ηγεσία ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα;

Τέλος τι ακόμα θα πρέπει να συμβεί ώστε να γίνει η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου;Μήπως τελικά οι γραικύλοι των Αθηνών έχουν ήδη αποφασίσει την άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στον σουλτάνο Ερντογάν;

Exit mobile version