Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πουλάει «τρέλα» ο Μπακογιάννης για τον θρησκευτικά ουδέτερο στολισμό της Αθήνας την περίοδο των Χριστουγέννων

Πουλάει «τρέλα» ο Μπακογιάννης για τον θρησκευτικά ουδέτερο στολισμό της Αθήνας την περίοδο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα δεν είναι… Black Friday

Χρόνο με τον χρόνο, τα Χριστούγεννα στην σκοτεινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, έχουν λιγότερο Χριστό, λιγότερη παράδοση και περισσότερο… νεοταξικό χαρακτήρα. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και ο δήμος Αθηναίων με τον φωτισμό της Βασιλίσσης Σοφίας να αποτελείται από τρεις σειρές με 6 λάμπες η καθεμία…

Στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί κάποιος να πει ότι θυμίζει τα λαμπάκια στις ταβέρνες που σκοτώνουν τις… μύγες, στην χειρότερη εκείνο που λένε όλοι οι Αθηναίοι: Ότι δηλαδή μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του 666, μέσα στην εορτή των Χριστουγέννων.

Εμείς διακρίνουμε επιπλέον την βούληση να εφαρμόσει ο δήμος μια… θρησκευτική ουδετερότητα ώστε να μην θιχτεί το θρησκευτικό συναίσθημα χιλιάδων μουσουλμάνων που ζουν στην «πολυπολιτισμική» Αθήνα.

Στα παραπάνω απάντησε με… τρελίτσα ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης που παραδέχτηκε ότι έχει γίνει δέκτης πολλών διαμαρτυριών: «Εμείς απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε “ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης”. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται».

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την ανταπόκριση από 19 ιδρύματα, εταιρείες και σωματεία που «υιοθέτησαν» μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες καθώς, όπως είπε, «μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν».

Εμείς αντί απαντήσεως στον τελευταίο ισχυρισμό, προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους σας να περάσετε από τις οδούς που αναφέρει ο Κ. Μπακογιάννης για να διαπιστώσετε το ακριβώς αντίθετο: Θα αισθανθείτε ΞΕΝΟΙ μέσα στην ίδια σας την Πατρίδα!

Όσο για το ίδρυμα Ωνάση που ανέλαβε τον εορταστικό στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας για τα φετινά Χριστούγεννα, η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος δήλωσε: «Σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες πλέον οι φωτισμοί δεν είναι μόνο αγγελάκια και αστεράκια επειδή είναι το οικείο. Σε πολλές πόλεις έχουν φωτιστεί από σύγχρονους φωτιστές οι δρόμοι. Το ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό, ο συγκεκριμένος φωτισμός έχει προσεγγιστεί με την έννοια μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης».

Όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι ούτε Black Friday, ούτε κάποιο «πολυπολιτισμικό» happening. Είναι η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και πρέπει να της αποδίδεται ο ανάλογος σεβασμός. Γιατί άραγε οι εξουσιαστές μας, εφαρμόζουν όλες αυτές τις ανόητες «καινοτομίες» στις Χριστιανικές εορτές και όχι στις εβραϊκές ή στις μουσουλμανικές;

Exit mobile version