Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο απόσπασμα του Αλιβιζάτου η Αστυνομία

Στο απόσπασμα του Αλιβιζάτου η Αστυνομία

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή, υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων της Αστυνομίας.»

Σοβαρές καταγγελίες για κρούσματα αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών και δημοσιογράφων είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείο. Σε καταγγελία τους μάλιστα δικηγόροι, έκαναν λόγο για «απαράδεκτη και παράνομη  στάση αστυνομικών δυνάμεων» στους συλληφθέντες κατά την ημέρα του Πολυτεχνείου. Τα πειθαρχικά παραπτώματα αστυνομικών αναμένεται να διερευνηθούν και από την πενταμελή επιτροπή, υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου, που συστήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ποιος είναι όμως ο Αλιβιζάτος; Είναι ένας καθηγητής με συγκεκριμένες ακραία “προοδευτικές” απόψεις, μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο οποίος σίγουρα δεν πρόκειται να χαϊδέψει τους Αστυνομικούς, όπως το ίδιο δεν πρόκειται να κάνει και ο Συνήγορος του Πολίτη και οι διάφορες επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ., κλπ. Ήδη στον χώρο της Αστυνομίας υπάρχουν παράπονα και όλα δείχνουν ότι ο μήνας του μέλιτος μεταξύ Αστυνομίας και κυβερνήσεως Μητσοτάκη δεν θα κρατήσει για πολύ.

Exit mobile version