Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποψήφιος του Τσίπρα ο Τζωρτζ Παπανδρέου;

Υποψήφιος του Τσίπρα ο Τζωρτζ Παπανδρέου;

Οι φήμες είναι έντονες και συνοδεύονται από τις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γιατί ενώ στο ΠΑΣΟΚ κυριολεκτικά σφάζονται μεταξύ τους, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να γίνουν όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ. Μέσα στα πλαίσια αυτών των φημών, οι οποίες δεν έχουν διαψευσθεί επίσημα από την Κουμουνδούρου, κυκλοφορεί και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προτείνει για επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Τζωρτζ Παπανδρέου.

Ο εσωκομματικός αντίλογος που υπάρχει ότι ο Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στην λαιμητόμο των μνημονίων, ασφαλώς και δεν έχει λογική βάση, αφού μνημόνιο έφερε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ανάμεσα στα οποία και πρώην υπουργοί συμμετέχουν πλέον επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την φήμη αυτή ήλθε να ενισχύσει και η δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος είπε ότι αν προτείνει ο Τσίπρας τον Γ. Παπανδρέου, θα είναι ένας καλός πρόεδρος γιατί πάντα πίστευα ότι είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση και τρομερές επαφές στο εξωτερικό.

Ένα ακόμη δείγμα ότι ένα σημαντικό μέρος του ΠΑΣΟΚ και μάλλον αυτό που τείνει να γίνει ισχυρότερο μέσα στο κόμμα προσβλέπει προς μία μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό “καίει” τα σενάρια Μητσοτάκη για διενέργεια πρόωρων εκλογών, προκειμένου να κάψει την απλή αναλογική.

Exit mobile version