Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Συναγωνιστής Δ. Τζεμπετζής για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Συναγωνιστής Δ. Τζεμπετζής για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «3η Δεκεμβρίου – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Δημήτριος Τζεμπετζής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, έλαβε μέρος στην σχετική Ημερίδα στην Κόρινθο, προσκεκλημένος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου και του Σωματείου ΑμεΑ Κορινθίας.

Ο Συναγωνιστής Δημήτριος Τζεμπετζής απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε:

“Κυρίες και κύριοι,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα.

Ευχαριστώ θερμώς τους αρμοδίους της εκδηλώσεώς σας, οι οποίοι είχαν την ευγενή καλοσύνη να με προσκαλέσουν. Ο χώρος των ΑμΕΑ συμπολιτών μας και των οικογενειών και φίλων τους, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος της σημερινής κοινωνίας.

Βλέπετε, ενώ στην εποχή μας, χαρακτηρίζει την κοινωνία, η τάση για την άνεση, το έτοιμο, το εύκολο, το απλό ή και απλοϊκό, για τους ΑμΕΑ συμπολίτες μας ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δεν υπάρχει τίποτε εύκολο, τίποτε αυτονόητο ή απλό για τους ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους. Όλα πρέπει να κατακτώνται και να κερδίζονται σε καθημερινή βάση και ξανά και ξανά…

Γι αυτό αξίζετε ένα μεγάλο μπράβο, για την επιμονή και την αντοχή σας. Γι αυτό αποτελείτε και παράδειγμα για όλους εμάς, που λυγίζουμε μπροστά σε καθημερινές αντιξοότητες, ενώ θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο σοφοί και μαχητές.

Για τους ίδιους λόγους, καταλαβαίνω και την πιθανή διστακτικότητα που μπορεί να έχετε ως συλλογικότητα απέναντι στην πολιτική και στους πολιτικούς. Γνωρίζω την φαυλότητα με την οποία έχουν πολλές φορές αντιμετωπισθεί τα δίκαια αιτήματά σας. Όπως βέβαια και πολλών άλλων συμπολιτών μας.

Με την παρουσία μου εδώ σήμερα, δεν κάνω πολιτική και δεν πλασάρω κομματικά προγράμματα. Ένα μόνο πράγμα σας λέω: όσο βρίσκομαι στην θέση του περιφερειακού συμβούλου, βρίσκομαι πάντοτε στην διάθεσή σας, για κάθε αίτημα και πρόβλημά σας. Ο συνδυασμός μας, θέλει να βοηθήσει κάθε Πελοποννήσιο και φυσικά και εκείνους με ιδιαίτερες και ειδικές ανάγκες.

Αν παρατηρήσατε, στην μόλις τώρα τοποθέτησή μου, δεν είπα ούτε μια φορά την λέξη «θα». Κι αυτό διότι αυτά που σας λέω, δεν είναι υποσχέσεις αλλά δεσμεύσεις.

Η όμορφη συγκέντρωσή μας εδώ σήμερα, μου φέρνει στο μυαλό αυτό που είχε πει ο Σκοτ Χάμιλτον, πρωταθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ και πρεσβευτής των Σπέσιαλ Ολίμπικς:

«Η μόνη αναπηρία, είναι η αρνητική διάθεση για την ζωή»

Σας ευχαριστώ.”

Exit mobile version