Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι προκλήσεις συνεχίζονται: Ύψωσαν τουρκική σημαία στον Έβρο!

Οι προκλήσεις συνεχίζονται: Ύψωσαν τουρκική σημαία στον Έβρο!

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στον Έβρο καθώς ομάδα Τούρκων (μάλλον πρόκειται περί στρατιωτών!) με καταδρομική ενέργεια τοποθέτησε τουρκική σημαία σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την φωτογραφία που δημοσιεύει το Evros-news.gr, τοποθέτησαν την Δευτέρα, την τουρκική σημαία που βλέπετε, σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα “επικοινωνεί” με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.

Το επεισόδιο αυτό αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω και των τελευταίων γεγονότων με την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας με την οποία η Άγκυρα θέλει να αρπάξει ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δημιουργεί όμως και ανησυχία, καθώς υποτίθεται πως η περιοχή αυτή, ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, γιατί αποτελεί πέρασμα λαθρομεταναστών. Οι οποίοι βέβαια, περνούν ανενόχλητοι από τον Έβρο και όπως βλέπουμε, όχι μόνον αυτοί…

Exit mobile version