Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλη μία αποτυχία του Δένδια: Δεν καταδίκασαν το μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας οι 28 της Ε.Ε.

Άλλη μία αποτυχία του Δένδια: Δεν καταδίκασαν το μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας οι 28 της Ε.Ε.

Αυτή είναι η ευρωπαϊκή… αλληλεγγύη

Τη ρητή καταδίκη των μνημονίων Τουρκίας και Λιβύης και τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων αν η Άγκυρα και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν, καθώς και να στηριχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος, ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δένδιας δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πως η χώρα μας έλαβε… ευρύτατη στήριξη!

Από την Δήλωση Δένδια: «Ζήτησα τη ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων, εάν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν, και βεβαίως τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δένδιας που τόνισε: «Πρέπει να πω, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι λάβαμε ευρύτατη στήριξη από τη Γαλλία, από την Ιταλία, από την Κύπρο, από την Ολλανδία».

Από τους 28 όπως διαβάσατε μόνοι σας από την δήλωση του Δένδια στήριξη είχαμε – εκτός Κύπρου και Ολλανδίας, μόνο από την Ιταλία και την Γαλλία, που έχουν συμφέροντα στην Λιβύη!

 


 

Μόνο για τα χωρικά ύδατα “ανησυχεί” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

Πισώπλατη μαχαιριά στην Ελλάδα η δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Συγκεκριμένα απλά και μόνο «σοβαρή ανησυχία» ότι προκαλεί το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Τζουζέπε Μπορέλι, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στη σημερινή συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο έγινε σαφές ότι η συμφωνία είναι προβληματική για κάποιες χώρες και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα».

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΟΖ, ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ), ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΜΑΣ ΥΔΑΤΑ, ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. 

Exit mobile version