Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Καταγγέλλω την ηττοπαθή στάση του πολιτικού κατεστημένου της χώρας στην ωμή πρόκληση της Τουρκίας ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία. Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου δήλωσε ότι εάν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, θα ζητήσει την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από το Ινσιρλίκ.

Γιατί η Ελλάδα δεν δηλώνει ότι θα ζητήσει την απομάκρυνση της αμερικανικής βάσεως από την Σούδα εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να παραμένουν παγερά αδιάφορες στις προκλήσεις της Τουρκίας ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία;

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ότι δεν έχει νομική ισχύ η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δεν λέει τίποτε εάν δεν επιβληθούν σκληρές κυρώσεις! Και δεν ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Ο μόνος οργανισμός ο οποίος έχει καθήκον και επιβάλλεται άμεσα να επέμβει είναι το ΝΑΤΟ, που επίσης σιωπά και η σιωπή του είναι υπέρ της Τουρκίας!

Η Χρυσή Αυγή καλεί την ελληνική Βουλή να ψηφίσει όπως ψήφισε η τουρκική εθνοσυνέλευση για τα 12 μίλια, ότι αποτελεί casus belli το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Αυτή θα ήταν μία εθνική θέση και όχι η συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής συνεχών υποχωρήσεων έναντι πλέον των φανερών πλέον τουρκικών διεκδικήσεων.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version