Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανοίγει τζαμιά στα Δωδεκάνησα η ΝΔ

Ανοίγει τζαμιά στα Δωδεκάνησα η ΝΔ

Με εντολή Μητσοτάκη, η Lady Bilderberg, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, που έβαλε στην πολιτική ο Αντώνης Σαμαράς μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, μετά την κατάργηση της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα πιστοποιητικά των μαθητών, προχώρησε σε μια άλλη ενέργεια με ιδιαίτερη σημασία. Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι διεκδικούν ευθέως το Αιγαίο, επιτρέπει την λειτουργία τριών ισλαμικών τεμένων στα Δωδεκάνησα!

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, άδεια λειτουργίας σε 3 τζαμιά στην Κω και στη Ρόδο έδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως διαπιστώθηκε η νόμιμη λειτουργία των μουσουλμανικών χώρων λατρείας, «Ντεφτεντάρ Τζαμί» και «Χασάν Πασά Τζαμί» στην Κω καθώς και του «Τεμένους Ιμπραήμ Πασά» στη Ρόδο «διότι σύμφωνα με τα κατατεθειμένα έγγραφα και δικαιολογητικά τεκμαίρεται η ύπαρξη και η χρήση του ως χώρου λατρείας ήδη προ του 1955 μέχρι και σήμερα». Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον «Οργανισμό Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Κω», ιδιοκτήτη όλων των μουσουλμανικών τεμενών και νεκροταφείων στη νήσο Κω, να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την ικανοποίηση του αιτήματος του.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιδιώκει και το έχει δηλώσει και επίσημα να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, λόγω της παρουσίας στα νησιά Ρόδο και Κω, κάποιων ελάχιστων μουσουλμάνων. Πάντως, για την ιστορία αναφέρουμε ότι όποτε υπήρχε στο παρελθόν ελληνοτουρκική κρίση, οι συνοικίες που μένουν οι μουσουλμάνοι σε Κω και Ρόδο ήταν όλο το βράδυ φωταγωγημένες…

Exit mobile version