Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελικά θα μας… σώσει το Ναυτικό της Λιβύης!

Τελικά θα μας... σώσει το Ναυτικό της Λιβύης!

Κάποτε στις κακόφημες περιοχές του Πειραιά ακουγότανε το σύνθημα “Κορίτσια, ο στόλος” και αναφερότανε στην άφιξη πλοίων του αμερικανικού στόλου, που θα άφηναν λεφτά στα καμπαρέ και στα μπορντέλα. Γνωστή και η καλή παλαιά ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντίνου, που έκανε τον μεταφραστή και έβγαζε μεροκάματο σε καμπαρέ της Τρούμπας. Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά με αφορμή το παραλήρημα ενθουσιασμού από την δήλωση ενός συμπαθούς αξιωματικού του ναυτικού της Λιβύης, ο οποίος είπε ότι εάν πάνε εκεί τα τουρκικά πλοία, θα τα βυθίσει! Η γελοιότητα του ψευτορωμαίικου πραγματικά είναι χωρίς αρχή και τέλος!

Η τουρκική αρμάδα είναι σήμερα μία από τις πλέον ισχυρές του κόσμου και ίσως η ισχυρότερη της Μεσογείου και αναβαθμίζεται συνεχώς. Διαθέτει διψήφιο αριθμό από φρεγάτες και υποβρύχια και τα πολεμικά πλοία συνολικά του τουρκικού στόλου ξεπερνούν κατά πολύ τα εκατό. Όλα αυτά όμως θα τα βυθίσει ο ναύαρχος από την Λιβύη, ο οποίος ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ. Μόνο που το πολεμικό ναυτικό του Στρατηγού Χαφτάρ, το οποίο διοικεί ο αναμφισβήτητα φιλέλληνας Ναύαρχος, δεν έχει ούτε ένα πολεμικό πλοίο! Η μόνη του δύναμη είναι κάποια παράκτια περιπολικά σκάφη, αναλόγου ισχύος με τα περιπολικά του δικού μας Λιμενικού Σώματος. Με αυτά θα βυθίσει τον τουρκικό στόλο;

Μεταξύ γέλωτος και οδυρμού η κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, όπως την κατάντησαν, και η κοινή γνώμη όπως την διαμορφώνουν τα ΜΜΕ αυτής της χώρας, που σίγουρα εάν δεν αποπροσανατολίζουν σκόπιμα, πληρωμένα από την ξενοκρατία, δίνουν μια μάχη εντυπώσεων κυριολεκτικά για τα πανηγύρια.

Το σίγουρο είναι ότι ο τουρκικός στόλος δεν αντιμετωπίζεται με τα περιπολικά της Λιβύης και ευτυχώς που υπάρχει το αήττητό μας όπλο το υπερήφανο παλαιότερα Βασιλικό και σήμερα απλά Πολεμικό μας Ναυτικό και κυρίως οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και οι Ναύτες μας, οι οποίοι περήφανα συνεχίζουν την παράδοση μιας ναυτικής αυτοκρατορίας όπως υπήρξε η Ελλάδα μας κάποτε. Και αυτό παρ’ όλη την εγκληματική εγκατάλειψη από τις κυβερνήσεις των πολιτικάντηδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Υ.Γ.: Και είναι τραγικό την ίδια ώρα που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αδιαφορούν για το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και η Ε.Ε. στην πραγματικότητα αδιαφορεί και μιλά για κυρώσεις κάποτε στο μέλλον, την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, κάποιοι θριαμβολογούν για τα παράκτια περιπολικά σκάφη του Στρατηγού Χαφτάρ.

Exit mobile version