Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Brexit φυγείν αδύνατον

Το Brexit φυγείν αδύνατον

Μετά τον εκλογικό θρίαμβο των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον στην Μεγάλη Βρετανία, με το ποσοστό του 43,6% που είχε να εμφανιστεί από την εποχή της Θάτσερ, το Brexit που ψήφισε το 52% των Βρετανών το 2016, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η θέση του Τζόνσον στο θέμα του Brexit ήταν από την αρχή ξεκάθαρη: Ήθελε ένα γρήγορο Brexit με τους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνούν με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. Δεν έκανε πισωγυρίσματα. Και τα κατάφερε.  Κατάφερε να πείσει περίπου 14.000.000 Βρετανούς που ανησυχούσαν για το αν θα καταφέρει η χώρα να βγει από την Ε.Ε., ότι θα φέρει την αποστολή εις πέρας.

Μια αποστολή που συνάντησε δεκάδες εμπόδια μέχρι σήμερα και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για να καταστεί η Μ. Βρετανία ένα 100% ανεξάρτητο κράτος. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Εργατικών Ίαν Λάβέρι, «δεν ήταν καλή συνταγή να αγνοήσουμε τις επιθυμίες 17,4 εκατ. ψηφοφόρων», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Γενάρη «χωρίς αν, αλλά και ίσως»

Πανέτοιμος να προχωρήσει στο Brexit με την ισχυρή εντολή του βρετανικού λαού δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής, στην πρώτη του ομιλία μετά τη σαρωτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της χώρας του. Μιλώντας στο κοινό των υποστηρικτών των Τόρις που τον καταχειροκρότησαν, ο Βρετανός πρωθυπουργός τους συνεχάρη επειδή βοήθησαν να αποκτήσει το κόμμα τους τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του από τη δεκαετία του ’80. «Τα καταφέραμε» είπε με θριαμβευτικό ύφος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η χώρα θα μπορέσει τώρα να «φέρει εις πέρας το Brexit», που πλέον είναι η «αδιάψευστη, αδιαμφισβήτητη» απόφαση του βρετανικού λαού.Όπως τόνισε ο Τζόνσον, το αποτέλεσμα των εκλογών βάζει τέλος στην απειλή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Exit mobile version