Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Εκδότης εφημερίδας προσκείμενης στην ΝΔ υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Εκδότης εφημερίδας προσκείμενης στην ΝΔ υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία!

Με φρασεολογία και επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιούσαν όχι μόνο οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης αριστεράς, αλλά ενδεχομένως και οι ίδιοι οι τούρκοι, ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οποία είναι η πλέον φίλα προσκείμενη στην ΝΔ, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με άρθρο του υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «δικαιώματα» και τάσσεται υπέρ της «συνεκμετάλλευσης»! Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος με άρθρο του στην συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

«Να δώσω ένα παράδειγμα; Είναι ανόητο να υποστηρίζει κανείς ότι η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα. Ασφαλώς και έχει. Το ερώτημα είναι τι δικαιώματα έχει! Η άρνηση του προφανούς κάνει ζημιά στα εθνικά μας θέματα. Η Τουρκία έχει δικαιώματα. Όπως έχει και η Ελλάδα. Ότι η Τουρκία νομίζει πως μπορεί να βάλει το γεωτρύπανό της έξω από το Σούνιο, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Αναγνωρίζοντας, όμως, το προφανές, ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και οι άλλες χώρες έχουν αντίστοιχα τα δικά τους δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει κανείς το παράλογο των τουρκικών διεκδικήσεων.

Δεύτερο παράδειγμα: Η λέξη συνεκμετάλλευση έχει δαιμονοποιηθεί, με αποτέλεσμα όποιος την αναφέρει να κινδυνεύει με λιθοβολισμό. Από την στιγμή που υπάρξει οριοθέτηση θα υπάρχουν κάποια κοιτάσματα που θα πρέπει να τα συνεκμεταλλευτούμε, αφού θα βρίσκονται εκατέρωθεν στις ΑΟΖ των δύο χωρών. Δεν είναι κάτι που το ανακάλυψαν οι… νεοφιλελεύθεροι, αλλά η συνήθης διεθνής πρακτική. Αν η Τουρκία εννοεί με τον όρο συνεκμετάλλευση να έχει μερίδιο από το… Ιόνιο, αυτό και πάλι είναι ένα άλλο θέμα συζητήσεως. Ή, καλύτερα, αυτό είναι που δεν το συζητάμε».

Χρειάζεται να προσθέσουμε από την μεριά μας κάτι παραπάνω όταν ο θαυμαστής του Μητσοτάκη και υποστηρικτής της ΝΔ Μαυρίδης τίθεται ουσιαστικά υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» με τους Τούρκους; Η μόνη του… ένσταση βρίσκεται στο αν οι τούρκοι θα φτάσουν μέχρι το Σούνιο και το Ιόνιο…

Ας τα βλέπουν, όμως, αυτά τα διάφορα θρασύδειλα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια της ΝΔ που δίχως την παραμικρή αιδώ μιλούσαν προεκλογικά για συνεργασία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η θλιβερή πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ΝΔ κινείται επακριβώς στον ίδιο ολισθηρό δρόμο του ανθελληνισμού και του εθνομηδενισμού, παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε προσπάθεια δικαιολόγησης της παραχώρησης Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας προς την Τουρκία, αποτελεί σαφέστατα πράξη ενδοτισμού, η οποία πρέπει να καταγγελθεί άμεσα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version