Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βάση για μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα δημιουργούν οι τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο για την υποστήριξη των παράνομων γεωτρήσεων

Βάση για μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα δημιουργούν οι τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο για την υποστήριξη των παράνομων γεωτρήσεων

Ενώ τα στρατηγικά σχέδια των τούρκων είναι η κυριαρχία και η κατάκτηση με άκρως επιθετικές τακτικές σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο από την Ανατολική Μεσόγειο έως το Λιβυκό Πέλαγος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχολείται κυρίως στο πως να ξανασώσει τις καθαρά ξένων συμφερόντων τράπεζες στην Ελλάδα εις βάρος των φορολογούμενων και πως να καλύψει το άδειασμα στα ελληνοτουρκικά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τα Ηνωμένα Έθνη

Σήμερα αναφέρθηκε αρχικώς από τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές (πρακτορείο Demiroren) ότι το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο όρισε το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου ως στρατιωτική αεροπορική βάση για τουρκικά μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV και drones).

Προφανώς στα στρατηγικά σχέδια των τούρκων είναι η πλήρης στρατιωτική υποστήριξη με κάθε διαθέσιμο όπλο των παράνομων ερευνών για υδρογονάνθρακες που εκτελούν εδώ και αρκετό καιρό στην ΑΟΖ της Κύπρου. Δυστυχώς στην Ελλάδα που σήμερα νέμεται την διακυβέρνηση ο μπλέ-ΣΥΡΙΖΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν μόνο παχιές δηλώσεις για την παραγωγή μη-επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς και γενικότερα η συνέχεια άσκοπων και ακατάλληλων εξοπλιστικών προγραμμάτων για την σωστή υπεράσπιση της Πατρίδας μας.

Από την άλλη πλευρά η Πατρίδα μας συνεχίζει να βάλλεται παράλληλα σε γεωοικονομικό και σε γεωστρατηγικό πλαίσιο, δηλαδή σε πλήρη γεωπολιτική βάση. Αναλυτικά στο γεωοικονομικό πλαίσιο η υπηρεσία ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ενοχλήθηκε στο γεγονός ότι δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια κονδύλια, μέσω του “σχεδίου Ηρακλής” θα ενισχύσουν τις συστημικές ξενοκρατούμενες τράπεζες φυσικά εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων.

Παράλληλα στο γεωστρατηγικό πλαίσιο ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε την προηγούμενη Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνες τους έναντι της Άγκυρας. Δημιουργώντας σανό για εσωτερική κατανάλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του βούλγαρου πρωθυπουργού ως προϊόν “κακής μετάφρασης”.

Περισσότερη “κακή μετάφραση” υπήρξε και από τα Ηνωμένα Έθνη όπου παρέλαβαν κανονικά την ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ενώ η Γραμματεία του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες χωρών στις θαλάσσιες ζώνες τους.

Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμφισβήτητα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Μόνη πολιτική δύναμη με θέληση και κατάλληλο πρόγραμμα για την αποτελεσματική θωράκιση της Πατρίδας μας σε όλο το γεωπολιτικό πεδίο παραμένει η Χρυσή Αυγή.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version