Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν ο πρωθυπουργός των «γκρίζων ζωνών» και των Ιμίων μιλάει για… επιτυχίες που δεν ολοκληρώθηκαν

Όταν ο πρωθυπουργός των «γκρίζων ζωνών» και των Ιμίων μιλάει για… επιτυχίες που δεν ολοκληρώθηκαν

Είναι ήδη γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την δημοσίευση στα «ΝΕΑ», ενός άρθρου του «εκσυγχρονιστή» Κ. Σημίτη.

Στο άρθρο αυτό, ομολογεί ανερυθρίαστα ότι είχε συμφωνήσει στο Ελσίνκι να λυθούν οι «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές» Ελλάδας- Τουρκίας, πέραν της υφαλοκρηπίδας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας ο Γ. Παπανδρέου (υπουργός εξωτερικών επί Ελσίνκι), υποστήριξε ότι «…θεωρήσαμε ότι λίγες εβδομάδες προ των εκλογών [2004] θα ήταν πατριωτικά λάθος να προχωρήσουμε. Γιατί θα γινόταν αντικείμενο εκλογικής αντιπαράθεσης και θα έσβηνε η ευκαιρία. Μετά τις εκλογές συναντήθηκα με τον τότε πρωθυπουργό, τον κ Καραμανλή. Τον διαβεβαίωσα ότι θα τον στηρίξω ως αντιπολίτευση αν συνεχίσει και καταφέρει να κλείσει το θέμα. Η απάντηση στην πράξη ήταν, η αδιαφορία…»

Και φυσικά όταν αυτοί μιλάνε για «πατριωτικό λάθος», εννοούν ότι πρέπει να καλύψουν τις διαχρονικές τους ευθύνες για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και για την πολιτική της ελληνοτουρκικής «φιλίας» που στήριξαν τόσο οι κυβερνήσεις Σημίτη, όσο και εκείνη του Κ. Καραμανλή που έφτασε στο σημείο να γίνει… κουμπάρος του Ταγίπ Ερντογάν, στον γάμο της κόρης του σουλτάνου!

Επιστρέφοντας στο άρθρο Σημίτη, να θυμίσουμε ότι το 1999, τρία μόλις χρόνια μετά την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Ιμίων, υπεγράφη κείμενο στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ελσίνκι, στο οποίο γίνεται λόγος  για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας! Και κάπως έτσι, η κυβέρνηση του τραγικού Σημίτη, επικυρώνει για δεύτερη φορά τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, η οποία ήδη είχε επιβάλλει τις «γκρίζες ζώνες» στην περιοχή, που ήταν και η αφετηρία για το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» που σήμερα έχει τεθεί σε εφαρμογή!

Ο Σημίτης λοιπόν, 20 χρόνια μετά, επιστρέφει για να μας περιγράψει τις… επιτυχίες του που έμειναν ανολοκλήρωτες λόγω της κυβερνήσεως Καραμανλή, η οποία απλώς συνέχισε την πολιτική της ελληνοτουρκικής φιλίας, που μετά την σκυτάλη πήρε ξανά το ΠΑΣΟΚ του Jeffrey Παπανδρέου και ο… κατήφορος συνεχίζεται, μέχρι να δούμε σύντομα, τουρκικά γεωτρύπανα στην Κρήτη!

Ν.Κ.

Exit mobile version