Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή στην Ευρωβουλή: Πολιτιστική Εθνικιστική συγκέντρωση «Ο Χριστιανισμός και η σχηματοποίηση της Ευρώπης»

Κατά την 11η τρέχοντος Δεκεμβρίου διενεργήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο πολιτιστική εσπερίδα με αντικείμενο «Ο Χριστιανισμός και η  σχηματοποίηση της Ευρώπης». Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον εκπρόσωπο του Κινήματος, Αθανάσιο Κωνσταντίνου και συμμετείχαν  Εθνικιστές από το Βέλγιο, την Βρετανία, την Ελλάδα, την Γαλλία και την Ισπανία.

Διενεργήθηκε εισαγωγική τοποθέτηση – ανάλυση του ζητήματος εκ μέρους των ομιλητών σε ομάδες συζητήσεων και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις. Τα διαληφθέντα από τους ομιλητές αντικείμενα κατά τις παρουσιάσεις είχαν ως ακολούθως:

Η Συναγωνίστρια Ειρήνη Δημοπούλου – «Εισαγωγή :  Η Ευρώπη ως κράμα του Ελληνικού πολιτισμού και της Χριστιανικής Πίστεως».

Ο Συναγωνιστής Ευρωβουλευτής, Αθανάσιος Κωνσταντίνου – «Κωνσταντινούπολις 718, Πουατιέ 732, Ναύπακτος 1677, Βιέννη 1683: Οι  χριστιανικοί στρατοί σώζουν την Ευρώπη».

Ο Συναγωνιστής, Καθηγητής της Βυζαντινής Ιστορίας και Σιγγιλογραφίας, Νικόλαος Παπαδημητρίου – Δούκας -«Η δισχιλιετής ιστορική τροχιά της Χριστιανικής Πίστεως στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και οι επιδράσεις της».

Ο Βέλγος / Φλαμανδός Hervé Van Laethem, Πρόεδρος του εθνικιστικού κινήματος Nation και  αναλυτής – σύμβουλος της ευρωπαϊκης «Συμμαχίας Ειρήνης και Ελευθερίας – APF» στα μεσανατολικά ζητήματα – «Οι Χριστιανοί της Ανατολής ως Ασπίδα της Ευρώπης».

Ο Ιρλανδός Neil Mcconnell, εκπρόσωπος των «Ιρλανδών Χριστιανών Εθνικιστών» – «Ένθεος Αγώνας και  Θυσία για την Πατρίδα και την Ευρώπη».

Η  Γαλλίς Stéphanie Bignon, Πρόεδρος της Εθνικιστικής και Οικολογικής οργανώσεως «Γη και Οικογένεια»  – «Η Αναγέννηση των Κοινοτήτων και η Υποστήριξη των Οικογενειών αποτελούν την σωτηρία της Ευρώπης και του μέλλοντός μας».

Ο Βέλγος / Βαλόνος Alain Escada, Πρόεδρος του παραδοσιοκρατικού –  καθολικού κόμμματος «Civitas» – «Ένθεος αγώνας ενάντια στην κοινωνική αποσύνθεση, την οικογενειακή διάλυση και την αντικατάσταση του πληθυσμού».

Ο Nickolas John Griffin ως Αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκης «Συμμαχίας Ειρήνης και Ελευθερίας – APF» και εκπρόσωπος του «Κόμματος Βρετανικής Ενότητος» – «Η Χριστιανική Πίστη σωτηρία στο δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης / Η ορθοδοξία ως λύση»

Κατά την συνάντηση επίσης προεβλήθη συνέντευξη του εκπροσωπούντος την ισπανική οργάνωση «Devenir Europeo» («Ευρωπαϊκόν Γίγνεσθαι»), παγκοσμίως περιφήμου Εθνικιστή βαγκνεριστή λογίου Ramon Bau, με αντικείμενο τον Συγκερασμό Ευρωπαϊκού και Χριστιανικού Πνεύματος στο βαγκνερικό έργο. Ο σπουδαίος στοχαστής δεν παρέστη φυσικώς λόγω ασθενείας του.

Exit mobile version