Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Νόμος και τάξη” επί Μητσοτάκη: από θαύμα δεν έσκασε τζιχαντιστική βόμβα με καρφιά στου Ζωγράφου!

“Νόμος και τάξη” επί Μητσοτάκη: από θαύμα δεν έσκασε τζιχαντιστική βόμβα με καρφιά στου Ζωγράφου!

Ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Αθηνών, στου Ζωγράφου, καθώς από καθαρή τύχη δεν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στην Πανεπιστημιούπολη.

Λίγο έλειψε να ξαναβάψει τα χέρια του με αίμα ο Χρυσοχοΐδης (ήταν υπουργός Πρό – Πο κι όταν κάηκε η Μαρφίν…), καθώς αν ενεργοποιούνταν η βόμβα με καρφιά που άφησαν οι “γνωστοί – άγνωστοι” στο Α.Τ. Ζωγράφου, θα είχαμε πάλι αθώα θύματα.

Οι τρομοκράτες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα από τον μαντρότοιχο που χωρίζει την Πανεπιστημιούπολη με το Α.Τ. Ζωγράφου, έναν εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε καρφιά και μαύρη πυρίτιδα.

Η βόμβα βρέθηκε λίγη ώρα αφού είχε τοποθετηθεί από θαύμα, αφού ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μηχανή του στο σημείο, παρατήρησε το «ύποπτο» αντικείμενο, είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα και τοποθετημένα από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το ρολόι με το οποίο ήταν συνδεδεμένη η βόμβα, ήταν προγραμματισμένο για να εκραγεί. Κάποια αστοχία αλλά και η παρατηρητικότητα του διοικητή του Α.Τ. Ζωγράφου, που είδε έγκαιρα τον εκρηκτικό μηχανισμό, πρόλαβαν τα χειρότερα.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ομάδα πυροτεχνουργών από τα ΤΕΕΜ, αλλά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη έφερε ανάφλεξη της πυρίτιδας και ακολούθησαν άλλες δυο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Στη συνέχεια, οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν πως η βόμβα, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε έναν μεγάλο μεταλλικό σωλήνα, είχε μέσα καρφιά οικοδομής, πρόκες δηλαδή, κάτι που οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα πως εκείνοι που την τοποθέτησαν, ήθελαν να προκαλέσουν πολλά αθώα θύματα.

Το αφήγημα Μητσοτάκη για “νόμο και τάξη” επί διακυβέρνησης ΝΔ για ακόμη μια φορά καταρρέει παταγωδώς!

Exit mobile version