Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χαζοί και Χάγη

Χαζοί και Χάγη

Γιατί άραγε να πάμε μόνοι μας να θέσουμε αυτό το οποίο είναι de facto δικό μας, στην κρίση κάποιου άλλου;

Υπάρχει μια εύφορη έκταση από χωράφια, τα οποία είναι κληρονομιά μας, αλλά κανείς δεν έχει φροντίσει να τα γράψει στο όνομά μας. Ο πονηρός γείτονας, μαζί με έναν άλλο γείτονα, πάνε από κοινού και δηλώνουν ότι τους ανήκουν. Έτσι εμείς, χάσαμε το αρχικό πλεονέκτημα και πρέπει τώρα να αποδείξουμε ότι δεν ανήκουν σε εκείνους αλλά σε εμάς και αυτή η ενέργειά μας να επικυρωθεί από τον νόμο και οι γείτονες να την κάνουν δεκτή και να αποχωρήσουν από τα χωράφια μας.

Αυτή σε λίγα λόγια και απλουστευμένη, είναι η κατάσταση με την ΑΟΖ την Λιβύη και την τουρκία.

Εμείς δηλαδή, επίσημα δεν έχουμε διεκδικήσει τίποτε. Μόνο μεταξύ μας στα οικογενειακά τραπέζια, βαυκαλιζόμαστε ότι κάποτε, τα χωράφια θα μας δώσουν βιός…

Και ακόμη και σήμερα, μετά την σαφή απειλή στον ορίζοντα από τους γείτονες, ακόμη και τώρα δεν διεκδικούμε τίποτε. Πήγαμε μόνο στον κοινοτάρχη του χωριού και του είπαμε ότι ο γείτονας είναι λαμόγιο…

Τα λέω αυτά, για να γίνει κατανοητό σε όλους, σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται σήμερα η χώρα. Να καταλάβουμε όλοι ότι, η μόνη κίνηση που πρέπει να κάνει η όποια κυβέρνηση, είναι να ανακηρύξει ΑΟΖ άμεσα. Και μετά το μνημόνιο τουρκίας Λιβύης, πρέπει να περάσει και από την Βουλή σαφές ψήφισμα που να ορίζει σαν casus belli την όποια καταπάτηση οιουδήποτε της Ελληνικής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και είμαστε ήδη καθυστερημένοι. Οι κινήσεις τουρκίας – Λιβύης, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θα δημιουργήσουν νομικό τετελεσμένο. Μετά θα είναι αργά, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε νομικό.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον, γιατί η κυβέρνηση δεν το κάνει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βγαίνει και η Μπακογιάννη και πετάει και την μπανανόφλουδα της Χάγης.

Γιατί περί μπανανόφλουδας πρόκειται κι όποιος την πατήσει θα φάει τούμπα. Αφού δεν έχουμε διεκδικήσει κάτι νομικά, αφού δεν ανακηρύττουμε την ΑΟΖ, ακόμη και την στιγμή που κινδυνεύει, υπέρ ποίου λέτε να αποφανθεί η Χάγη; Υπέρ φυσικά εκείνου που έχει κινηθεί νομικά και διεκδικεί. Άρα από την Χάγη θα φύγουμε με απόφαση υπέρ της τουρκίας και θα έχουμε έτσι απεμπολήσει μόνοι μας τα νομικά μας δικαιώματα.

Δεν είναι χαζή η Μπακογιάννη, ούτε άσχετη. Και εν πάση περιπτώσει έχει και επιτελείο. Άρα γιατί προτείνει κάτι τέτοιο; Γιατί άραγε να πάμε μόνοι μας να θέσουμε αυτό το οποίο είναι de facto δικό μας, στην κρίση κάποιου άλλου; Διότι είναι προφανές πως, όταν προτείνεις διαμεσολάβηση, θα αποδεχθείς και την απόφαση, ακόμη κι αν είναι εναντίον σου.

Μια κουβέντα μένει μόνο. Αρκετά! Αρκετά με τους πολιτικίσκους. Αρκετά με την ηττοπάθεια. Αρκετά με την ενδοτικότητα στα ξένα συμφέροντα. Ήλθε η ώρα να πούμε φτάνει και να προστατεύσουμε την Ελλάδα.

Εθνικισμός το μόνο αντιβιοτικό στην ανθελληνική αρρώστια.

Μυρμιδόνας

Exit mobile version