Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκλεισαν μέχρι και τα σχολεία στην Σάμο μετά από εξέγερση λαθρομεταναστών

Έκλεισαν μέχρι και τα σχολεία στην Σάμο μετά από εξέγερση λαθρομεταναστών

«Κατάσταση ανάγκης» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νησιά, αφού υπάρχουν συνολικά περισσότερα από 40.000 άτομα στις δομές φιλοξενίας σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο και Σάμο και έξω από αυτές. «Δεν ξέρουμε πως θα βγει ο χειμώνας. Ο πληθυσμός θα πρέπει να μεταφερθεί από τα νησιά, όμως εάν δεν υπάρξουν καλύτερα σύνορα θα αδειάζουμε έναν κουβά ο οποίος θα ξαναγεμίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αστυνόμευση του νησιού κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος δηλώνει, αφού όπως λέει «Χρειαζόμαστε αστυνομία στους δρόμους κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχουν οι αριθμοί των αστυνομικών για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Θα αρχίσουν οι αυτοδικίες», πρόσθεσε. Την επομένη των δηλώσεων του δημάρχου, κατηγορήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ για “ρατσισμό”. Ποια ήταν η συνέχεια;

Εξαιτίας εξέγερσης που έγινε στην Σάμο από 300 λαθρομετανάστες, τα σχολεία έμειναν κλειστά! Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά το Εθνικισμός.ΝΕΤ:

Εξέγερση έγινε σήμερα στο hot spot της Σάμου, με πρωταγωνιστές περίπου 300 «προσφυγάκια» από την Αφρική. Τα διαμαρτυρόμενα «προσφυγάκια» διέκοψαν την κυκλοφορία έξω από το hot spot, απαιτώντας την υλοποίηση των υποσχέσεων με τις οποίες τους προσέλκυσε στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή την άμεση μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδος – η οποία γίνεται στη… ζούλα και με αργούς ρυθμούς, λόγω των αντιδράσεων στις διάφορες περιοχές!

Η ένταση από την κύρια πύλη του hot spot μεταφέρθηκε και στην κάτω είσοδο του Κέντρου, όπου τα «προσφυγάκια» πέταξαν πέτρες αστυνομικές δυνάμεις κι έριξαν χημικές τουαλέτες στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ ενημερώθηκαν, εξαιτίας της έντασης, να μην πάνε για δουλειά, ενώ με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, έκλεισαν το 1ο και το 2ο νηπιαγωγείο και το 1ο δημοτικό σχολείο Σάμου, που βρίσκονται πολύ κοντά στο hot spot!

Exit mobile version