Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Αιγαίο κινδυνεύει!

Το Αιγαίο κινδυνεύει!

H συμφωνία τουρκίας – Λιβύης που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες είναι από τις πλέον σοβαρές εξελίξεις στα Ελληνο-τουρκικά θέματα στην εποχή μας.

Η Ελληνική κυβέρνηση φάνηκε εντελώς απροετοίμαστη. Οι διάφοροι υπουργοί και στελέχη της έκαναν και κάνουν περίεργες κι αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Ακούσαμε την Ντόρα να λέει «και τι θέλετε τώρα, να βγούμε στο Αιγαίο και να πυροβολούμε;». Ακούσαμε τον Δένδια να μας πουλάει παραμύθια ότι δήθεν «η κυβέρνηση γνώριζε κι έχει προετοιμαστεί» όταν είναι εμφανής η προχειρότητα των κινήσεων και πασιφανής ο αιφνιδιασμός.

Οι Εθνικιστές προειδοποιούμε από χρόνια για το πρόβλημα της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας, των δώδεκα ναυτικών μιλίων, θέματα για τα οποία οι διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις, εγκληματούν διαχρονικά εναντίον της Πατρίδος με το να μην διεκδικούν τα ελληνικά δικαιώματα, βάση των διεθνών νόμων και συμφωνιών.

Επίσης, οι Εθνικιστές, προειδοποιούμε από χρόνια για το τουρκικό σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό. Με τον τρόπο αυτό η τουρκία αποκτά ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχο του Αιγαίου και αναπτύσσει την ηγεμονική της ονείρωξη ως Μεσογειακή δύναμις. Η συμφωνία με την Λιβύη δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κίνηση σε αυτή την συγκεκριμένη σκακιέρα.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πως τίποτε δεν κερδίζεται ή λύνεται στα κανάλια. Ότι οι πολιτικοί μας εμφανίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων στα κανάλια τους, λένε ότι να ‘ναι αλλά μετά η σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής των διεθνών σχέσεων, αφήνει την Ελλάδα χαμένη και υποβαθμισμένη, αφού είναι ενδοτικοί ή αδύναμοι ή ανίκανοι να προστατεύσουν την χώρα και να διεκδικήσουν τα δίκαια της Ελλάδος. Δεν το λέω εγώ, το λέει το αποτέλεσμα των πεπραγμένων τους.

Ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα του θέματος τουρκία – Λιβύη; Δείτε τι είπε ο Αμερικανός Πρέσβης Πάυατ, σε πολύ προσεκτικές δηλώσεις:

«Σύμφωνα με τη δική μας νομική ανάλυση, που ολοκληρώθηκε αφού λάβαμε όλο το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης, θεωρούμε ότι τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα… οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν την ανατολική Μεσόγειο ως ένα χώρο σταθερότητας και συνεργασίας»

Χωρίς καμία αυστηρή λέξη για την τουρκία καταλήγει στην «συνεργασία». Δηλαδή στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Επίσης, καθόλου μην εφησυχάζετε από την θριαμβολογική (κατά την κυβέρνηση) εντελώς αναιμική (λέω εγώ) υποστήριξη της Ε.Ε. αφού όπως μαθαίνω από νομικούς κύκλους, σε συνέπεια των ενεργειών της τουρκίας, αν η Ελλάδα δεν καταθέσει εντός 40 ημερών συντεταγμένες ΑΟΖ, τότε το μνημόνιο τουρκίας Λιβύης δημιουργεί νομικό τετελεσμένο.

Ξεκάθαρο πλέον και δεν το βλέπει πια μόνο όποιος δεν θέλει να το δει, ότι η χώρα απαιτεί μια συντεταγμένη Εθνικιστική πολιτική και στρατηγική.

Η πατριωτική προβιά, που φόρεσε η Ν.Δ. προεκλογικά, έπεσε και αποκαλύπτεται μια εντελώς αδύναμη και ανίκανη κυβέρνηση με νεοταξική ατζέντα.

Μυρμιδόνας

Exit mobile version