Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο. Θεσσαλονίκης: Ανασκόπηση αγωνιστικού έτους 2019 και η πορεία της Χρυσής Αυγής προς το μέλλον

Με τη συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών και συναγωνιστριών ολοκληρώθηκε η τελευταία για το τρέχον έτος πολιτική ομιλία στην Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, εκδήλωση η οποία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο για τις ανεξάντλητες αντοχές του εθνικιστικού κινήματος όσο και για το μέλλον του, το οποίο προδιαγράφεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο.

Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης αναφέρθηκε σε κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες της Τοπικής οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από εκδηλώσεις και δράσεις ενημερωτικού και πολιτικού χαρακτήρα, αλλά και άλλες που αναδεικνύουν τη μαχητικότητα του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών οι οποίοι βρέθηκαν σε δρόμους και πλατείες για να αναδείξουν τα μείζονα εθνικά μας θέματα, στα οποία καμία αλλαγή δεν επήλθε με την αλλαγή εξουσίας και τον ερχομό της δήθεν πατριωτικής δεξιάς στην εξουσία.

Από τις λεγόμενες -για τους καθώς πρέπει δεξιούς και νεοφιλελεύθερους της ΝΔ- «γιορτές μίσους» στο Βίτσι και τα μνημόσυνα των αθώων θυμάτων της κομμουνιστικής θηριωδίας σε δεκάδες πόλεις της Μακεδονίας μέχρι τις εκδηλώσεις για τα Ίμια και τις Θερμοπύλες η Χρυσή Αυγή ήταν πανταχού παρούσα, συνεχίζοντας τον αγώνα που ξεκίνησε πριν από 4 δεκαετίες και επιχειρήθηκε να ματαιωθεί με μία πολιτική σκευωρία που επιτέλους φτάνει προς το τέλος της.

Ταυτόχρονα, δεκάδες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις της Β. Ελλάδος για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις τριπλές εκλογές από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, ως μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της συστημικής προπαγάνδας που ήθελε τη Χρυσή Αυγή… άλλοτε συνεργαζόμενη με τη ΝΔ, άλλοτε με το ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοτε… παντελώς απούσα από τις εκλογικές μάχες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην 3μερη περιοδεία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην Μακεδονία, περιοδεία η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική για την περαιτέρω οργάνωση του κινήματος ως προς τη συμμετοχή του στις εκλογές. Η παρουσία του στις πολύπαθες γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, δίπλα στους εργαζόμενους και τον απλό λαό συσπείρωσε πολλούς Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εξασφάλισαν στο κίνημα τα υψηλότερα αναλογικά ποσοστά σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, όμως, δεν έκαμψε το φρόνημα των αγνών αγωνιστών του κινήματος κι έτσι, όπως τον χειμώνα έδωσαν το δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κατερίνη κι αλλού, έτσι και λίγες εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα της κάλπης πραγματοποίησαν πορείες στο κέντρο της πόλης για την μαρτυρική Κύπρο και τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, για τη Β. Ήπειρο και τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ενώ δεν έλειψαν και εκατοντάδες άλλες παρεμβάσεις σε γειτονιές -κυρίως του κέντρου- για την ανάδειξη του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος.

Από τις κλειστές αίθουσες μέχρι τις ανοιχτές πλατείες και τους δρόμους οι Χρυσαυγίτες διεξήγαγαν ένα όμορφο αγώνα, κυριολεκτικά μόνοι εναντίον όλων και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη «φίλων» και εχθρών κράτησαν σε δύσκολους καιρούς όρθιο το λάβαρο του Αγώνα. Με παρακαταθήκη ένα έτος γεμάτο από δραστηριότητες ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ευελπιστούμε στην δικαίωση του Αρχηγού και του Κινήματος, ώστε να επέλθει μαζί με την κάθαρση της Χρυσής Αυγής και αυτή του πολύπαθους έθνους μας.

Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

Exit mobile version