Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η “ηρωική” κληρονομιά του ΚΚΕ μέχρι το 1968 ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η “ηρωική” κληρονομιά του ΚΚΕ μέχρι το 1968 ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως στο σημείο αυτό κάποια πράγματα για να μην υπάρχει αυτή η τόσο βάναυση σύγχυση ιδεών και προσώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και δεν έχει αρνηθεί ποτέ την ιστορία του ΚΚΕ, στο οποίο ανήκαν οι ρίζες του μέχρι το 1968, όταν και έγινε η περίφημη διάσπαση.

Του ανήκουν επομένως και οι παρακάτω ανακοινώσεις του ΚΚΕ, ανακοινώσεις προδοτικές, οι οποίες περιέχονται σε έκδοση του ίδιου του ΚΚΕ και τις οποίες ποτέ δεν αρνήθηκε. Διαβάστε τι έγραφαν αυτοί, που σήμερα παρουσιάζονται σαν… πατριώτες(!), όταν τα Ελληνόπουλα έχυναν το αίμα τους στα βουνά της Βορείου Ηπείρου το 1940-1941:

Κ.Ε. του ΚΚΕ, 7 Δεκεμβρίου 1940: «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς…»

(Έκδοση ΚΚΕ: παράρτημα κειμένων περιόδου 1932-1941).

«Η Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, από το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό, όσοι συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης: Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και ν’ απαιτήσουν, απ’ το άλλο μέρος, παραίτηση της κυβέρνησης, σχηματισμό προσωρινής αντιπολεμικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας –ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των συμφωνιών που κλείστηκαν με τους εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς τη Σοβιετική Ένωση…»

(πηγή: «ΚΚΕ- Επίσημα Κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 25-26)

Exit mobile version