Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχέδιο υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας αποδεικνύεται ο δανεισμός από τις τράπεζες στην Ελλάδα

Σχέδιο υφαρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας αποδεικνύεται ο δανεισμός από τις τράπεζες στην Ελλάδα

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο σχεδόν τα μισά δάνεια που μπαίνουν σε μακροχρόνια ρύθμιση γίνονται πάλι κόκκινα ενώ τα περισσότερα δάνεια βραχυχρόνιας μίσθωσης αθετούνται εκ νέου σηματοδοτώντας την κραυγαλέα αποτυχία της οικονομικής ανάπτυξης που διαφήμιζε προεκλογικά ο Μητσοτάκης του μπλε-ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να έρθει για να διώξει τον ροζ-ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα κόκκινα δάνεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ παραδίνονται για ψίχουλα σε ξένες “εταιρίες διαχείρισης” για την προσπάθεια ανάκτησης του χρέους από τους Έλληνες στο άρτιο.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 το έγκριτο οικονομικό πόρταλ bankingnews.gr ανέφερε ότι σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον προηγούμενο μήνα.

Προφανώς καμία οικονομική ανάπτυξη δεν έχει έρθει με την έλευση του μπλε-ΣΥΡΙΖΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της Πατρίδας μας.

Εκτός από τα τεράστια επίπεδα ανεργίας υπάρχουν δυο επιπλέον κριτήρια που καταδεικνύουν την κατακρήμνιση της οικονομικής δραστηριότητας επί Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτον μέσα σε μόλις ένα χρόνο σχεδόν τα μισά δάνεια που μπαίνουν σε μακροχρόνια ρύθμιση γίνονται πάλι κόκκινα ενώ τα περισσότερα δάνεια βραχυχρόνιας μίσθωσης αθετούνται εκ νέου σηματοδοτώντας την κραυγαλέα αποτυχία της οικονομικής ανάπτυξης που διαφήμιζε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπροσθέτως κόκκινα δάνεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ακριβώς δημιουργηθεί από τα μνημόνια που ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά συστημικά κόμματα,παραδίνονται για ψίχουλα σε ξένες “εταιρίες διαχείρισης”, όπως η Intrum, για την προσπάθεια ανάκτησης του χρέους από τους Έλληνες στο άρτιο.

H Ελληνική Οικονομία βρίσκεται στην ίδια δίνη καθόδου αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη ανάπτυξη που θα μπορούσε να διασφαλίσει τις δανειακές υποχρεώσεις των πολιτών. Επιπροσθέτως οι αριστεροδεξιές κυβερνήσεις νομοθετούν υπέρ των ξενοκρατούμενων τραπεζών καταστρέφοντας την θέληση για διάθεση σε εμπράγματες αξίες, όπως είναι τα ακίνητα, για τον μέσο επενδυτή.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version