Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σημαντικό βήμα η συμφωνία για τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού

Σημαντικό βήμα η συμφωνία για τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού

Έπρεπε να φτάσουν και να μας απειλούν οι Τούρκοι Νότια της Κρήτης και να προβαίνουν σε συνεχείς παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων για να αποφασίσουν αυτοί που εξουσιάζουν την χώρα την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Όπως ανακοινώθηκε:

“H συμφωνία διευθέτησης διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), υπογράφηκε χθες, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων(ΓΔΑΕΕ). Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σε υλοποίηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αφορά στα επιπλέον υλικά (Excess Materials) των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΔΑΕΕ, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, υπογράφηκε η συμφωνία διευθέτησης διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), σύμφωνα με τον ν.4650/2019.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία προμήθειας των νέων τορπίλων και των αντίμετρων είναι 117.255.386,79 ευρώ.”

Σημαντικό βήμα η συμφωνία για τα υποβρύχια και κυρίως η προμήθεια των νέων τορπίλων, αλλά δεν φτάνει… Xρειάζονται και άλλα πολλά και μεγάλες οικονομικές θυσίες αν χρειαστεί για πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να καταλάβουν οι Τούρκοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με την εθνική μας κυριαρχία.

Exit mobile version