Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στρατεύματα στην Λιβύη θα στείλει η Τουρκία – Γεωστρατηγική απομόνωση της Ελλάδας

Στρατεύματα στην Λιβύη θα στείλει η Τουρκία - Γεωστρατηγική απομόνωση της Ελλάδας

Όποιος κοιμάται με «γκρίζες ζώνες» θα ξυπνήσει με «γαλάζιες πατρίδες».

Απολύτως δυσμενείς για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα οι εξελίξεις στην Λιβύη, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, αψηφώντας όλες τις διεθνείς δήθεν πιέσεις, «Η Τουρκία θα δεχθεί την πρόσκληση της Λιβύης και θα στείλει στρατεύματα στη χώρα», αφού η πρόταση περάσει από την τουρκική βουλή στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

«Θα παράσχουμε κάθε είδους στήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης εναντίον του Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες», είπε ο σουλτάνος ο οποίος μάλιστα είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στην Τυνησία την Τετάρτη για να συζητήσει συνεργασία στη στρατιωτική εισβολή γειτονική Λιβύη. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως συζήτησε την χρήση των αεροδρομίων Τυνησίας από την τουρκική Αεροπορία.

Εχθρική προς την Ελλάδα είναι και η στάση της Τυνησίας καθώς όπως δημοσιεύει το pronews.gr, ο Τυνήσιος πρόεδρος Qays Said μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρ.Τ. Ερντογάν όχι μόνο δεν κράτησε «ίσες» αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, αλλά αντίθετα είπε πως η συμφωνία αυτή καθορίζει τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ των δύο χωρών,  λέγοντας πως αυτό είναι ένα μεταξύ τους θέμα και δεν αφορά την Τυνησία, δηλαδή ουσιαστικά τασσόμενος με τις θέσεις και της απόψεις της Τουρκίας.

Η Ελλάς βρίσκεται απομονωμένη γεωστρατηγικά χωρίς ουσιαστική στήριξη από τις «συμμαχικές» δυνάμεις που παρακολουθούν αμέτοχες τα νέο-οθωμανικά σχέδια να παίρνουν σάρκα και οστά, σχέδια τα οποία θα μετατρέψουν την χώρα μας σε «δορυφόρο» της Τουρκίας.

Δυστυχώς εκεί μας οδήγησαν δεκαετίες εφαρμογής της πολιτικής της ελληνοτουρκικής «φιλίας», μιας πολιτικής που εξαρχής ήταν σχεδιασμένη για την «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου και που εδραιώθηκε αμέσως μετά την προδοσία των Ιμίων και τις τουρκικές αιτιάσεις για τις «γκρίζες ζώνες».

Το ελληνικό έθνος αποκοιμήθηκε με τις «γκρίζες ζώνες» και τώρα ξυπνά με την «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν, μόνο που αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι.

Exit mobile version