Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπερπτήσεις σε Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη την παραμονή των Χριστουγέννων

Υπερπτήσεις σε Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη την παραμονή των Χριστουγέννων

Οι Τούρκοι δεν υπολογίζουν τίποτε και επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν αυτού που κυβερνούν την Ελλάδα και να εγκαταλείψουν το αντεθνικό δόγμα της ελληνοτουρκικής “φιλίας”. Όπως ανακοινώθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν Νήσου Ρω.

Τυπικώς σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνησει Παπούλιας – Γιλμάζ. Στην πράξη οι Τούρκοι, παραμονή Χριστουγέννων, παραβιάζουν τις συμφωνίες με προκλητική διάθεση.

Και δεν ήταν μόνον η νήσος Ρω! Ανάλογες υπερπτήσεις έγιναν από τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζοντας το “μορατόριουμ” κατά τις θρησκευτικές εορτές και σε Καστελόριζο και σε Στρογγύλη.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι την ίδια ώρα που παραβίαζαν την εθνική μας κυριαρχία, πραγματοποιούσε επίσκεψη στα νησιά ο υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής και ήταν από πλευράς τούρκων η ενέργειά τους αυτή μία ακόμη πρόκληση, ένα ξεκάθαρο μήνυμα…

Exit mobile version