Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καμία σύγκρουση ΗΠΑ – Τουρκίας – Διαψεύδονται πανηγυρικά οι αναλυτές

Καμία σύγκρουση ΗΠΑ - Τουρκίας - Διαψεύδονται πανηγυρικά οι αναλυτές

Εδώ και πολλά χρόνια και το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, κάποιοι πράκτορες των ξένων συμφερόντων, που εμφανίζονται σαν έγκυροι “αναλυτές”, μας λένε ότι υπάρχει σύγκρουση τις ΗΠΑ με την Τουρκία. Μη τους πιστεύετε, λένε ψέματα και πληρώνονται για αυτό!

Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ πλέον έχουν «ξεγράψει» γεωπολιτικά την Τουρκία και δεν την υπολογίζουν στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ηγεμονίας τους. Όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι κατηγορηματικά αρνητική σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν μάλιστα αμερικανικά ΜΜΕ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , απέστειλε 7σέλιδο έγγραφο προς τους γερουσιαστές με το οποίο υποστηρίζει ότι η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα θα βλάψει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, θα βάλει την Τουρκία στο περιθώριο του ΝΑΤΟ και θα την καταστήσει πιο εξαρτημένη στην αγορά όπλων από τη Μόσχα.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στη Συμμαχία. «Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο με την Τουρκία ως μέλος εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες»…

Υ.Γ.: Μία ακόμη απάντηση σε αυτούς που λένε ότι υπάρχει σύγκρουση ΗΠΑ – Τουρκίας:  Σε οκτώ τουρκικές εταιρείες αναθέτει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας τις εργασίες κατασκευής στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, οι οκτώ τουρκικές εταιρείες λαμβάνουν το ποσό των 95.000.000 δολαρίων για τις εργασίες σχεδίασης και κατασκευής που απαιτούνται. Μεταξύ άλλων, γίνεται γνωστό ότι οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τη γενική κατασκευή των εγκαταστάσεων της στρατιωτικής βάσης και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2024.

Exit mobile version