Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα δήλωση Δένδια για συνεκμετάλλευση – Συγχαρητήρια από Δένδια σε όλα τα κόμματα και στου Βελόπουλου…

Νέα δήλωση Δένδια για συνεκμετάλλευση - Συγχαρητήρια από Δένδια σε όλα τα κόμματα και στου Βελόπουλου...

Όταν λέγαμε προεκλογικά ότι οι “Πρέσπες” της Ν.Δ. θα είναι το Αιγαίο και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν μας ακούγανε… Και πολλοί ψηφίσαν Ν.Δ. αντί ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για μια άλλη πολιτική, αλλά τελικά η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε ο Δένδιας προτείνει στην Τουρκία να καθίσουμε στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και να υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα απαντώντας ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, είπε:

«Είμαστε ανοιχτοί σε όποια πρόταση οδηγεί στη συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Ο πολιτικός κόσμος, έχει δείξει θεσμική σοβαρότητα και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων ήταν σοβαρότατες. Μόνο ευγνωμοσύνη έχω να εκφράσω στον πολιτικό κόσμο. Δεν είναι τα κόμματα το πρόβλημα, είναι η Τουρκία. Εάν εξασφαλίσουμε ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την επίλυση διαφορών μέσω διαιτησίας ή δικαστηρίων, τότε να το συζητήσουμε».

Υ.Γ.:  Όλα τα κόμματα ευχαριστεί ο Δένδιας για την κοινή γραμμή στα ελληνοτουρκικά. Μέσα σε όλα αυτά τα κόμματα είναι και το κόμμα του Βελόπουλου. Αντίθετα, όσο ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Βουλή όχι μόνον έκανε σκληρή αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα, αλλά είχε αποκλειστεί και από το συμβούλιο Αρχηγών και από το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής όταν αποκάλυψε τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων με την γνωστή επιστολή Κοτζιά

Exit mobile version