Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή, η στρατιωτική θητεία και η Νέα Δημοκρατία

Η Χρυσή Αυγή, η στρατιωτική θητεία και η Νέα Δημοκρατία

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν πάντοτε και είναι και τώρα υπέρ της ενισχύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε μιλήσει για στράτευση στα 18 και θητεία 18 μηνών και στράτευση ανδρών και γυναικών από το… 1992! Η θέση αυτή είχε διατυπωθεί στο Β’ Συνέδριο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και είχε γίνει κατόπιν εξετάσεως των δημογραφικών δεδομένων.

Σχετικά με το θέμα, η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της, στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις», αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο θέμα της στρατιωτικής θητείας.

Συγκεκριμένα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Κατά τη δική μου γνώμη, η κυβέρνηση μπορεί να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει υποχρεωτική θητεία στο 18, επίσης οφείλουμε να πούμε ανοικτά ότι η επιμήκυνση της θητείας ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς αλλά και στα άλλα όπλα δεν μπορεί να είναι ταμπού. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ανοίξουμε με θάρρος και χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος».

Αυτό που ξέχασε να πει η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ότι μείωση της θητείας έγινε επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας παρ’ όλη την αντίθετη άποψη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το θέμα πήρε θέση και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της σημερινής κυβερνήσεως. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

Exit mobile version