Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχόλιο Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την πρόθεση Μητσοτάκη να παραπέμψει τα ελληνοτουρκικά στην Χάγη

Σχόλιο Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την πρόθεση Μητσοτάκη να παραπέμψει τα ελληνοτουρκικά στην Χάγη

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος σχολίασε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό twitter την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να… επιλύσει τις ελληνοτουρκικές διαφορές μέσω του Διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μητσοτάκης στο ΒΗΜΑ για υφαλοκρηπίδα, θαλάσσιες ζώνες:«Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Τουρκία θα προσφύγουμε στη Χάγη»

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ… ΧΑΓΗ!»

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά στο “Βήμα”: «Η Ελλάδα δεν απαιτεί τίποτα αλλά και δεν εκχωρεί τίποτα. Και δεν προκαλεί αλλά συνομιλεί. Ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και για τις διερευνητικές επαφές και για πολιτικό διάλογο.

Και πιστεύω πως ναι, θα πρέπει να πούμε καθαρά ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε η μια διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα να εκδικαστεί από ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, όπως είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Και για να είμαι απολύτως σαφής, αναφέρομαι στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο»

Διαβάστε σχετικά: Μέσω Χάγης η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου;

Πόσο… ευνοϊκή ήταν η τελευταία απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που θέλει ο Μητσοτάκης για την Ελλάδα;

Exit mobile version