Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόλυτη διπλωματική αδράνεια στην παράνομη μεταφορά τουρκικού στρατιωτικού υλικού στην Λιβύη μέσω του Ελληνικού FIR

Απόλυτη διπλωματική αδράνεια στην παράνομη μεταφορά τουρκικού στρατιωτικού υλικού στην Λιβύη μέσω του Ελληνικού FIR

Η έλλειψη συντήρησης και η απουσία αναβάθμισης των νευραλγικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 και S-300 στην Κρήτη, που είναι καθαρά πολιτικοοικονομική απόφαση των εκάστοτε αριστεροδεξιών κυβερνήσεων, καθώς και η διπλωματική αδράνεια του Δένδια την ώρα που χιλιάδες τούρκοι μαχητές και εφόδια ταξιδεύουν ανενόχλητοι πάνω από το Ελληνικό FIR θα πρέπει να ανησυχεί σε μέγιστο βαθμό τους Έλληνες πολίτες.

Πριν από περίπου 20 χρόνια  η Ελληνική και η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισαν μετά τις έντονες διπλωματικές αντιδράσεις των τούρκων να εγκαταστήσουν στην Κρήτη το αρκετά προηγμένο για εκείνη την εποχή αντιαεροπορικό σύστημα S-300.

Δυστυχώς το καθεστώς των πολιτικάντηδων που αρέσκεται στον κατευνασμό και στα ζεϊμπέκικα με τους άκρως πολεμοχαρείς τούρκους απαξίωσε ειδικά το σύστημα S-300 με σοβαρές ελλείψεις συντήρησης και παντελή απουσία σχεδιασμού στρατηγικής και τακτικής αναβάθμισης του.

Σήμερα που η Τουρκία έχει εκδηλώσει τα εξαιρετικώς επικίνδυνα επεκτατικά σχέδια της για το Αιγαίο Πέλαγος, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο ακόμη και για το Λιβυκό Πέλαγος, αντί να έχει εκεί η Ελλάδα μια σωστή ζώνη Αντι-Πρόσβασης/Άρνησης-Περιοχής (Anti-Access / Area-Denial – A2/AD) τείνει να την δημιουργήσει η Τουρκία και μάλιστα σε περιοχές της Ελληνικής και Κυπριακής επικράτειας.

Παράλληλα δυσμενή εντύπωση προκαλεί η σοβαρή έλλειψη πραγματικών διπλωματικών ενεργειών για την προάσπιση του Ελληνικού FIR. Για παράδειγμα η Ελλάδα του Μητσοτάκη και του Δένδια στην ουσία σπάει το εμπάργκο του ΟΗΕ στην Λιβύη με την μη διεξαγωγή ελέγχων στα αεροσκάφη που απογειώνονται από την τουρκία και προσγειώνονται στην Λιβύη.

Συμπερασματικά τα νέα δεδομένα στην Νοτιανατολική Μεσόγειο απαιτούν δυναμικές λύσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να αντεπεξέλθει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα από την οποιαδήποτε αστάθεια. Όμως πραγματικά δυναμικές λύσεις με πραγματικά ωφέλιμα αποτελέσματα μπορεί να δώσει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version