Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα, το χρέος και η… Ακρόπολις! Άρθρο Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η Ελλάδα, το χρέος και η… Ακρόπολις! Άρθρο Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Διπλάσιο αναλογικά το χρέος των πολιτών των ΗΠΑ από εκείνο της Ελλάδος!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολέμησε την πολιτική των μνημονίων, που μπορεί σήμερα να την έχει δουλοπρεπώς αποδεχθεί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού, αλλά που επιμένουμε ότι κατέστρεψε την εθνική μας οικονομία. Η πολιτική αυτή, η αντεθνική και αντιλαϊκή επιβλήθηκε στην Πατρίδα μας με αφορμή το δημόσιο χρέος, ένα χρέος μάλιστα, που ποτέ δεν ελέγχθηκε… 

Έρχεται όμως ένα γεγονός να δείξει ότι υπάρχει μία σκόπιμη παραπληροφόρηση και προπαγάνδα σχετικά με το χρέος της Ελλάδος και την υποταγή της Πατρίδας μας με αφορμή αυτό στους δανειστές μέχρι του σημείου να έχουμε εκχωρήσει εθνική κυριαρχία!

Όπως έγινε γνωστό οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας αλλά και στις εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στον αγωγό Nord Stream 2 προκάλεσαν την οργή της Μόσχας. Μάλιστα στο πλευρό της τάχθηκε και η ΕΕ. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε:

«Οι ΗΠΑ εμποδίζουν άλλες χώρες να αναπτύξουν την οικονομία τους επιβάλλοντάς τους κυρώσεις. Μια χώρα που έχει χρέος 22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εμποδίζει χώρες με υγιές αξιόχρεο να αναπτύξουν τον τομέα της πραγματικής τους οικονομίας!”

Είκοσι δύο τρισεκατομμύρια δολάρια λοιπόν, χρωστούν οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πληθυσμό 327 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός χρωστά 67 χιλιάδες δολάρια. Η Ελλάδα, χρωστά 337 δισεκατομμύρια και έχει πληθυσμό 11 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι κάθε Έλληνας χρωστάει περίπου 30 χιλιάδες ευρώ ή δολάρια εάν θέλετε, αφού οι τιμές των δύο νομισμάτων είναι πλέον πολύ κοντά. Μεγάλο ψέμα, λοιπόν, ότι το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο υψηλό και ότι θα έπρεπε να ξεπουληθεί κυριολεκτικά για να επιβιώσει. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε εκατομμύρια ανέργους και να έχει μειωθεί το εισόδημα του Λαού μας κατά 40% τα τελευταία δέκα χρόνια! Ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη και αν είχαμε διεξαγάγει… πόλεμο! 

Μάλιστα, δεν λείπουν και αυτοί, που ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι “ευεργετηθήκαμε”… Πρόσφατα ο Στουρνάρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης. Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη».

Ώστε έτσι λοιπόν! Σεβάστηκαν την Ιστορία μας και δεν μας κατέστρεψαν! Τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν; Όμως, δεν φταίνε αυτοί. Φταίνε τα κόμματα εξουσίας (πάλαι ποτέ…) Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα έσκιζε τα μνημόνια και έφερε νέο μνημόνιο. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, την αντεθνική και αντιλαϊκή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δίνει τον αγώνα για μία Ελλάδα ελεύθερη από τους διεθνείς τοκογλύφους και αυτό για να γίνει χρειάζεται μία δυναμική επιστροφή στην εθνική οικονομία και αύξηση του ΑΕΠ. 

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version